
Щоб приготувати смачний десерт, зовсім не обов’язково влаштовувати складносурядні танці з кухонним інвентарем і запалювати духовку. Десерт, рецепт якого я пропоную вам сьогодні, готується дуже швидко і дуже просто. Він чудовий – особисто я з’їла відразу дві порції.
Екзотичний манго в складі можна замінити на апельсин – це теж відмінний, але більш демократичний варіант.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1/2 стиглого манго середніх розмірів
- 2 середніх яблука
- 1 груші
- сік половини лимона
- 2 ст.л. цукрової пудри
Для крему:
- 250 г маскарпоне
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 100 мл жирних вершків
- 1 ст.л. лимонного соку
- м’ята і бальзамічний крем для подачі (за бажанням)
Фрукти нарізаємо дрібним кубиком, кладемо в миску і поливаємо лимонним соком, щоб груші і яблука не потемніли. Додаємо цукрову пудру і перемішуємо.
Готуємо крем. Для цього змішуємо маскарпоне з вершками, цукровою пудрою і лимонним соком до однорідної консистенції (я роблю це гумовою лопаткою, але можна і віночком).
Укладаємо десерт шарами через гарнірне кільце – шар фруктів, шар крему і ще шар фруктів. Прикрашаємо м’ятою і подаємо.

P.S. Як варіант, ви можете укласти десерт шарами в стакан або креманку.
Смачного!
Leave a Reply