Десерт “Малинове літо” з чізкейковим кремом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Поки на ринку все ще є малина, я хочу поділитися з вами рецептом неймовірно смачного десерту, який придумався мені якось сам собою. В ньому я ризикнула з’єднати смаки малини і кокоса – і не прогадала. Десерт не просто їли – деякі навіть облизували креманки від нього (вибачте за інтимні подробиці). Він дуже і дуже смачний.

Для просочення печива та внесення в десерт кокосового смаку я використовувала кокосовий сироп. Як варіант, ви можете приготувати простий цукровий сироп і додати в нього кокосовий ром (малибу). Але в такому випадку це вже буде десерт тільки для дорослих.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 250 г вершкового сиру
  • 8 ст.л. цукрової пудри
  • 250 мл жирних вершків (30% або жирніше)
  • 400 г малини
  • 125 г печива савоярді
  • 100 мл кокосового сиропу
  • 200 мл холодної кип’яченої або бутильованої води
  • шоколадна стружка для верху

malinovy-desert-1
Вершковий сир розминаємо лопаткою з 3 ст.л. цукрової пудри до кремообразного однорідного стану.
malinovy-desert-2
Вершки збиваємо з ще 3 ст.л. цукрової пудри.
malinovy-desert-3


Акуратно, рухами знизу вгору змішуємо вершки з сиром.
malinovy-desert-4
200 г малини перетираємо з рештою 2 ст.л. пудри м’ялкою для картоплі.
malinovy-desert-5
Сироп розбавляємо водою.
На дно креманок кладемо розім’яту малину (через сито НЕ протираємо).
malinovy-desert-6
Зверху – по 1 ст.л. крему.
malinovy-desert-7
Далі умочуємо савоярді в сироп (тримаємо буквально по парі секунд, щоб сильно не розмокнуло). Кладемо в креманки.
malinovy-desert-8
Накриваємо кремом що залишився.
malinovy-desert-9
Прикрашаємо цілою малиною і шоколадною стружкою.
Охолоджуємо протягом 2-4 годин і подаємо.
malinovy-desert
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.