Поки на ринку все ще є малина, я хочу поділитися з вами рецептом неймовірно смачного десерту, який придумався мені якось сам собою. В ньому я ризикнула з’єднати смаки малини і кокоса – і не прогадала. Десерт не просто їли – деякі навіть облизували креманки від нього (вибачте за інтимні подробиці). Він дуже і дуже смачний.
Для просочення печива та внесення в десерт кокосового смаку я використовувала кокосовий сироп. Як варіант, ви можете приготувати простий цукровий сироп і додати в нього кокосовий ром (малибу). Але в такому випадку це вже буде десерт тільки для дорослих.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 250 г вершкового сиру
- 8 ст.л. цукрової пудри
- 250 мл жирних вершків (30% або жирніше)
- 400 г малини
- 125 г печива савоярді
- 100 мл кокосового сиропу
- 200 мл холодної кип’яченої або бутильованої води
- шоколадна стружка для верху
Вершковий сир розминаємо лопаткою з 3 ст.л. цукрової пудри до кремообразного однорідного стану.
Вершки збиваємо з ще 3 ст.л. цукрової пудри.
Акуратно, рухами знизу вгору змішуємо вершки з сиром.
200 г малини перетираємо з рештою 2 ст.л. пудри м’ялкою для картоплі.
Сироп розбавляємо водою.
На дно креманок кладемо розім’яту малину (через сито НЕ протираємо).
Зверху – по 1 ст.л. крему.
Далі умочуємо савоярді в сироп (тримаємо буквально по парі секунд, щоб сильно не розмокнуло). Кладемо в креманки.
Накриваємо кремом що залишився.
Прикрашаємо цілою малиною і шоколадною стружкою.
Охолоджуємо протягом 2-4 годин і подаємо.
Смачного!