
Коли заходить мова про десерти , відразу приходять в голову калорійні торти з кремом і вершками , бісквіти , тістечка … Але десерт може бути легким , фруктовим , простим у приготуванні і дуже красивим.
Я дуже люблю полуницю , але є її в чистому вигляді без нічого – справжнє випробування для шлунку , а засипати цю ягоду цукром і заливати сметаною – хороший варіант , але дуже банальний . Хочу запропонувати рецепт , який допоможе буквально за кілька хвилин перетворити звичайну полуницю за допомогою двох плиток шоколаду на справжній десерт , зовнішній вигляд якого відмінно доповнюється чудовим смаком .
Всі ми знаємо , що полуниця дуже корисна в будь-якому вигляді ( в розумних межах , звичайно) , а от шоколад вважається не дуже корисними ласощами. Багато хто думає , що шоколад піднімає настрій , але шкідливий для шкіри і фігури , але це зовсім не так. Справжній чорний шоколад містить багато магнію і кальцію ; благотворно впливаючи на м’язи і серцево-судинну систему , він підвищує тонус організму і сприяє виробленню ендорфінів , так званих « гормонами щастя». Шоколад містить дуже багато калорій , але в розумних дозах для фігури він нешкідливий , тому що його калорії « спалюються » організмом в першу чергу, і на боках , відповідно, нічого не відкладається. Глюкоза необхідна для відновлення м’язів і хорошої роботи мозку , тому якщо ви прийшли з тренування або посилено працюєте над проектом – сміливо йдіть за шоколадкою . Все вищезазначене відноситься тільки до теперішнього чорного шоколаду , молочний шоколад має більш ніжний смак , але його позитивна дія на організм набагато нижче. Білий шоколад взагалі , по суті, не шоколад , але зате який смачний! І наостанок: важливо вміти відрізнити шоколад від дешевої підробки. Справжній шоколад плавиться при температурі 33 градуси за Цельсієм , тому в руках він тане. Дешевий і низькоякісний аналог шоколаду з какао і жирів в руках танути не буде.
Щоб приготувати десерт «Полуниця в шоколаді» , вам знадобиться:
- полуниця – 1 кг
- шоколад темний – 100 г
- шоколад білий – 100 г
Як приготувати десерт «Полуниця в шоколаді» :
1 . Ягоди полуниці ретельно миємо в чистій воді і акуратно просушуємо за допомогою паперового рушника .
2 . Темний і білий шоколад дістаємо з упаковок , розламуємо на дрібні шматочки , кладемо їх у чашку і розплавляємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
3 . Полуницю насажуємо на невелику паличку і обережно опускаємо приблизно на дві треті частини в шоколад. Чергуючи то білий , то чорний шоколад , щоб ягоди вийшли двох видів. Довго в гарячому шоколаді намагаємося ягоди не тримати , щоб вони не стали занадто м’якими.
4 . Чекаємо , поки шоколад на ягодах повністю застигне.
5 . Знімаємо полуницю з паличок і розкладаємо на тарілочці . Стежимо , щоб шоколад не почав тріскатися.
6 . Білий і темний шоколад натираємо на самій великій тертці , він знадобиться для додаткової прикраси ягід.
7 . Зверху ягоди з застиглим шоколадом посипаємо приготовленою шоколадною стружкою.
Тепер наш десерт «Полуниця в шоколаді» повністю готовий.
Приємного апетиту!
Leave a Reply