
Періодично в рецептах у мене фігурує арахісове масло (воно ж – арахісова паста). Купити його є можливість не у всіх, і як його зробити самим, не всі знають. Сьогодні ми закриємо цю прогалину і раз і на завжди відповімо на запитання, як приготувати арахісове масло в дома. Інгредієнтів тут мінімум – по суті, сам арахіс, сіль і цукор. А далі – справа техніки.
Таку арахісову пасту потім можна пускати на всяке печиво, пироги, креми, та й просто мазати на хліб і поїдати в якості сніданку.
Інгредієнти:
- 500 г сирого арахісу
- сіль і цукор за смаком
- 1 ч.л. рослинного масла
Приготування:
Арахіс кладемо на деко.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і смажимо, періодично перемішуючи, 15-20 хвилин.
З готового арахісу прибираємо лушпиння і кладемо в чашу блендера. Блендер потрібен саме такого типу, як на картинці – чаша не підійде – буде постійно забиватися.
Мелемо арахіс в дрібну крихту.
Додаємо щіпку-іншу солі і стільки ж цукру. Наливаємо рослинне масло. Продовжуємо подрібнювати до стану пасти.
При необхідності додаємо ще солі і цукру.
Паста готова!
Смачного!
Leave a Reply