Ще один прохолодний літній рецепт для вас! Абрикосове морозиво з натуральних продуктів може приготувати абсолютно будь-яка господиня, досить мати потрібну кількість стиглих Абрикосик. Спробуйте зробити такий десерт, і він стане літнім хітом для всієї вашої сім’ї і друзів!
Що нам буде потрібно
Для морозива:
- 1/2 кг абрикосового пюре (приблизно з 750 г свіжих абрикосів)
- Сік двох лимонів
- 4 ст.л. цукру
- 1 банка сгущеного молока
- 600 мл свіжого жирного молока або вершків
Для соусу:
- 12 стиглих абрикосів
- 1 стакан води
- Сік половини лимона
- 1 ванільний порошок
- 3/4 склянки цукру
Приготування абрикосового морозива
Всі інгредієнти години за 2 до приготування слід покласти в холодильник. Потім, діставши з холодильника, збиваєте всі складові морозива разом міксером не менше 20 хвилин.
Отриману масу викладіть в дрібну металеву форму (я робила морозиво і в пластиковому контейнері) і поставте в морозильну камеру. Потім кожну годину дістаєте форму з морозильника і збиваєте вінчиком, щоб морозиво вийшло більш пишним, робіть це 2-3 рази. Потім вже можна подавати морозиво!
Абрикосовий соус
Абрикоси варіть в каструльці з водою протягом 10 хвилин. Коли охолонуть, збиваєте масу блендером. Знову ставите абрикосове пюре на вогонь і додаєте цукор і лимонний сік. Варити, поки не загусне, при необхідності знімати піну. В самому кінці ароматизувати ваніллю.
Як тільки соус охолоне, можна полити ним наше чудове абрикосове морозиво!
Смачного!