
Огромное количество самых разнообразных сортов мороженого можно найти в магазинах. Однако иногда очень хочется приготовить именно домашнее мороженое. И для тех, кто не ленится это делать, здесь будут приведены несложные рецепты сладкого угощения, которые приведут в восторг домочадцев и гостей.
Інгредієнти:
- Молоко,
- Вершки,
- Згущене молоко.
Ось рецепт , який розрахований на 4-5 порцій морозива. Для початку скип’ятимо 250 мілілітрів свіжого молока і дамо йому охолонути. До п’яти яєчних жовтків додаємо близько 90 грам цукрового піску , збиваємо цю суміш. Тепер тонкою цівкою вливаємо молоко до жовтків , безперервно помішуючи. Цю суміш ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо , постійно помішуючи , поки рідина трохи не загусне. Цей крем охолоджуємо в холодильнику.
А поки займаємося вершками. 250 мілілітрів вершків 33- відсоткової жирності збиваємо в мисці , поки не утворюються м’які гребені. Збиті вершки ми вводимо в охолоджений молочний крем , акуратно перемішуємо масу і викладаємо її у пластиковий контейнер , ставимо на годину в морозильник , потім дістаємо і ще раз добре перемішуємо. Ставимо контейнер в морозильник ще на одну годину , а потім ще раз перемішуємо. Це потрібно робити , щоб консистенція вийшла ніжною і однорідною. Перед подачею на стіл морозиво можна прикрасити фруктами або тертим шоколадом. Якщо ви не хочете , щоб морозиво вийшло надто солодким , можна скоротити кількість цукру до 60 грам .
Є ще простіший, але не менш смачний рецепт приготування морозива. Знадобиться взяти банку згущеного молока і додати його в 250 мілілітрів збитих вершків високої жирності. Масу потрібно добре перемішати і також поставити в морозильник, перемішуючи морозиво щогодини. Тут важливо використовувати не солодкі кондитерські вершки, а звичайні вершки, збиті вручну. Це допоможе уникнути зайвої нудотності готового продукту.
Leave a Reply