
Це печиво готується дуже легко і швидко. Продукти для його приготування знайдуться у будь-якої господині. Галетне печиво «Марія» є дієтичним, тому його можна давати діткам, починаючи з 9 місяців.
Інгредієнти:
- яйце куряче – 2 шт.
- рослинна олія – 2 стол. ложки
- 2 склянки борошна
- сода – 0,5 чайної ложки
- молоко – 2 стол. ложки
- цукор – 3 стол. ложки
Як приготувати галетное печиво дома. Яйце розбиваємо в чашу і змішуємо його з цукром.
Борошно з’єднуємо з содою, також добре перемішавши.
У яйце з цукром кладемо молоко і рослинне масло. Потім необхідно акуратно всипати борошно, одночасно гарненько перемішуючи.
Якщо тісто для галетного печива виходить рідкуватим, то слід додати в нього ще трохи борошна, до отримання необхідної консистенції, а воно повинно вийти досить крутим. Воно не повинно прилипати до долонь. За бажанням у процесі змішування продуктів можна додати для ароматизації ванілін або сік фруктів (лимон, апельсин, яблуко та інших).
Далі розминаємо масу руками до однорідної консистенції. Розкачуємо її тонко (близько 5 мм). Якщо хочете, щоб галетне домашнє печиво вийшло хрустким, можна розкачати і тонше (1 мм).
Потім за допомогою візерункових формочок видавити з тіста різні фігурки. Можна просто розрізати тісто ножем на ромби або видавити склянкою кружальця. Після цього необхідно проколоти наше печиво виделкою в декількох місцях і розкласти на деко, який злегка присипаємо борошном.
Відправляємо галетне печиво для дітей в духовку, розігріту до 220 градусів на 5 хвилин.
Уважно стежте за готовністю, печива «Марія» випікається дуже швидко. Воно повинно придбати світло бежевий колір.
Приємного чаювання!
Leave a Reply