Домашнє печиво

» » Домашнє печиво
Домашнє печиво

Домашнє печиво – прекрасна розвага для всієї родини, особливо, якщо в будинку є дітки, яким подобається ліпити з тіста всякі фігурки. Готується воно легко, а ось виходить завжди різним, залежно від товщини розкачаного тісто і час випічки. Але в кожному разі – цей десерт завжди дуже смачний, ситний і виручить в скрутну хвилину, наприклад, якщо чекаєте нежданих улюблених гостей або ваші ласуни хочуть поласувати чимось апетитненьким!

  • Борошно пшеничне 3 склянки для замісу і 2-3 столові ложки для розкочування
  • Цукор 1 стакан
  • Ванільний цукор 1 чайна ложка
  • Масло вершкове (розм’якшене) 250 грам
  • Яйце куряче 1 штука
  • Сметана 1/2 склянки
  • Розпушувач харчовий 1 чайна ложка

Домашнє печиво


Таке печиво ми часто готуємо на різдвяні свята чи просто коли хочеться побалувати діточок, а також дорослих чимось смачненьким. Спочатку викладаємо на стільницю всі потрібні продукти і даємо їм можливість зігрітися до кімнатної температури. Потім просіваємо в суху глибоку миску потрібну кількість очищеного борошна, тобто 3 склянки. Цей перший важливий крок не уникаємо, за рахунок нього даний інгредієнт стає більш пухким, насичується киснем і сушиться, що благотворно впливає на будь-яку випічку.
Домашнє печиво
Тепер кладемо в чистий глибокий посуд вже пом’якшене вершкове масло, всипаємо цукровий пісок і перетираємо їх на середній швидкості до практично повного розчинення крупинок. Це можна зробити за допомогою звичайної столової ложки, міксера або погружного блендера.
Домашнє печиво
Після цього вводимо в суміш що вийшла сметану, а також сире куряче яйце, намагаючись зробити це так, щоб не потрапила шкаралупа, і збовтуємо все на більш високих оборотах до однорідної консистенції.
Домашнє печиво
Потім додаємо в миску харчовий розпушувач з ванільним цукром і знову все збиваємо на найменшій швидкості. Далі починаємо всипати в суміш що вийшла, просіяне пшеничне борошно. Діємо поступово, одночасно замішуючи столовою ложкою тісто, а коли вона перестане допомагати, тоді продовжуємо це робити чистими руками.
Домашнє печиво
В результаті має вийти м’який, злегка липкий, еластичний борошняний напівфабрикат. Загортаємо його в поліетиленову плівку і відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин, щоб настоявся.
Домашнє печиво
Тим часом розігріваємо духовку до 180-190 градусів Цельсія і застиляємо деко листом пекарського паперу. Коли тісто настоїться, знімаємо з нього поліетилен і викладаємо на стільницю, посипану тонким шаром борошна, для початку вистачить однієї столової ложечки.
Домашнє печиво
Розминаємо борошняний напівфабрикат руками, притрушуємо черговою порцією борошна і, скориставшись качалкою, розгортаємо в пласт. Його товщина може коливатися від 1 до 1,5 сантиметрів, залежно від бажаної структури печива, хочете більш сухе, значить тонше, любите м’яке повітряне, відповідно більше.
Домашнє печиво
Далі включаємо уяву і вирізаємо з тіста печиво за допомогою чарки, склянки, будь-яких формочок у вигляді кружечків, овалів, дзвіночків, квіточок, сердечок, а якщо спішите, тоді просто можна нарізати його смужками, прямокутниками або ромбами.
Домашнє печиво
Потім викладаємо сформоване печиво рядочками на підготовлений лист, так щоб між кожним залишився вільний простір в 1-2 сантиметри, і ставимо його в розігріту духовку. Випікаємо вироби протягом 17-20 хвилин до золотистого рум’янцю.
Домашнє печиво
Потім одягаємо на руки кухонні прихватки, переставляємо деко на обробну дошку, попередньо покладену на стільницю, і даємо печенькові трохи охолонути. Після цього за допомогою кухонної лопатки перекладаємо його на металеву решітку, повністю охолоджуємо і сервіруємо до столу в спеціально призначеній для цієї мети посуді.
Домашнє печиво
Домашнє печиво після приготування повністю остуджують і подають як десерт в спеціальній десертній посуді, наприклад, на тарілці, блюді або у вазі. Цю випічку приємно смакувати разом з усією родиною вприкуску зі свіжими гарячими або холодними напоями: чаєм, кавою, молоком, какао, соком, йогуртом або кефіром.
Дане печиво досить ситне, зберігає свою свіжість протягом 3-4 днів і може зберігатися при кімнатній температурі в пакеті або скляній банці. Насолоджуйтесь і будьте здорові!
– Дуже часто перед випічкою сформоване сире печиво змащують збитим курячим жовтком і посипають корицею, цукровим піском, маком або горіховою крихтою;
– За бажанням в суміш з яєць, сметани, цукру і вершкового масла можна додати трохи перемелених горіхів, дрібно нарізаних сухофруктів, шоколадне драже, цитрусової цедри, будь якої фруктової або ягідної есенції, а також такі спеції, як кориця, гвоздика або мускатний горіх;
– Іноді масло замінюють вершковим маргарином для випічки самого вищого гатунку з мінімальним вмістом води;
– Деякі господині обходяться без пекарського паперу, вони просто змащують дно антипригарного дека тонким шаром вершкового або рослинного масла;
– Альтернатива ванільному цукру – рідкий екстракт даної спеції, а розпушувач для тіста – харчова сода;
– Щоб тісто не ввібрало в себе зайву муку його можна розкачати між двома листами пергаментним паперу.
Домашнє печиво
Приємного чаювання!

Домашнє печиво обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика