
Всім великий- великий привіт ! Вчора вирішила приготувати корисні цукерки , не так зашкодять фігурі , скільки допоможуть організму навесні і сподобаються тим , хто постить . Отже …
Інгредієнти
- чорнослив 100 г
- курага 100 г
- фундук 100 г
- мигдаль 100 г
- пудра цукрова 100 г
- інжир сушений 100 г
- какао ( для обсипання )
- вафлі
- горіхи
Розраховано на 4 порції
Приготування
1 . Сухофрукти миєму , заливаємо гарячою водою (не кип’ятимо !) , Пропускаємо через м’ясорубку. Горішки підсушуємо в духовці або на сковороді без масла , даємо охолонути і пропускаємо через м’ясорубку або дрібно товчемо . Цей крок залежить від того хто яку консистенцію любить. Якщо потовкти горіхи , то вони будуть краще відчувається в цукерках .
2 . Сухофрукти і горіхи перемішуємо з цукровою пудрою. З отриманої маси вологими руками формуємо однакові кульки. Для легкості краще робити це за допомогою або чайної ложки , або столової в залежності від бажаного розміру.
3 . Отримані цукерки огорнути в какао , кокосовій стружці , вафлі або подрібнених горішках .
4 . Прибираємо цукерки в холодильник на годину, потім подаємо. Неабияк поєднується з теплим молоком. Зберігаємо , оточивши в харчову плівку.
Інгредієнти цукерок можна міняти. Наприклад , додати фініки і родзинки. Тоді цукерки вийдуть солодші. Однак перед перемелюванням необхідно переконатися чи немає кісточки всередині фініків або чорносливу .
Всередину цукерки можна додати цілий горіх. Також надати різної форми , наприклад , овальну .
До речі , в цей раз у мене не було необхідної кількості цукрової пудри , оскільки інгридієнтів було десь удвічі більше, тому наважилася додати трохи сухої дитячої суміші . Негативно на смак не позначилося , і цукерки вийшли не надто солодкими .
Приятного аппетита!
Leave a Reply