Домашні м’ятні маршмеллоу

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Не можу описати, наскільки я була колись здивована, дізнавшись, як просто робляться ці цукерки. І склад-то – цукор, желатин і вода. Ну і плюс смакові і ароматичні добавки.
У моєму випадку маршмеллоу були м’ятні. Але ви можете приготувати класичні ванільні, просто виключивши барвник і м’ятний лікер. Або додати інший лікер і інший барвник і наімпровізувати щось на свій смак.

Інгредієнти:

  • 45 г листового або порошкового желатину
  • 250 мл води
  • 150 г білої патоки або кукурузногого сиропу або інвертного цукрового сиропу
  • 400 г цукру
  • 30 мл м’ятного лікеру
  • пара крапель зеленого харчового барвника (за бажанням і можливості)
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю

myatnye-marshmellou-1
Якщо ви використовуєте листовий желатин, замочіть його в холодній бутильованій або кип’яченій воді на 10 хвилин. 250 мл води, зазначеної в інгредієнтах, поки залишаємо недоторканними.
Набряклий желатин виймаємо з води і віджимаємо.
myatnye-marshmellou-3
Якщо желатин порошковий, замочуємо його в половині води, зазначеної в списку інгредієнтів.
Цукор змішуємо з водою і сиропом (у випадку з листовим желатином з 250 мл, з порошковим – 125 мл) і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні близько 2 хвилин.
myatnye-marshmellou-2


Знімаємо з вогню, додаємо желатин і перемішуємо до розчинення. Переливаємо в чашу міксера і збиваємо на високій швидкості близько 10-12 хвилин. Маса повинна прийняти консистенцію меренги, збитої до м’яких піків.
myatnye-marshmellou-4
Додаємо лікер і барвник, змішуємо до однорідного стану. Перекладаємо масу в форму, застелену харчовою плівкою.
myatnye-marshmellou-5
Зверху кладемо ще один шар плівки і відправляємо форму в холодильник на 2-3 години.
Застигле маршмеллоу виймаємо з форми, видаляємо плівку. Обвалюємо у суміші крохмалю і цукрової пудри. Нарізаємо на шматочки (найзручніше робити це за допомогою струни для торта).
myatnye-marshmellou-6
Обвалюємо з усіх боків в суміші крохмалю з цукрової пудри.
myatnye-marshmellou-7
Зберігаємо в холодильнику в щільно закритому контейнері.
myatnye-marshmellou
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.