
Я не можу назвати себе кофеманом – каву я люблю тільки під настрій. Тому різного роду десерти зі смаком кави сприймаю досить спокійно. Але . У нашій компанії з’явилися затяті любителі кави , заради яких , власне , і готувалося желе , рецептом якого я ділюся з вами сьогодні . Це смачно і навіть дуже.
У складі десерту присутній лікер. Алкоголь повністю не випаровується , тому якщо для вас таке не прийнятно , просто прибирайте лікер з інгредієнтів .
Інгредієнти на 6 порцій:
Для желе :
- 2 ст.л. желатину
- 400 мл вершків 9-12% жирності
- 300 мл міцної кави
- 50-70 г цукру (тут орієнтуємося на свій смак)
- 2 ст.л. кавового лікеру (у мене Sheridan’s )
Для прикраси:
- 200 мл жирних вершків (від 30 % жирності)
- 70 г цукру
- тертий шоколад
Желатин замочуємо в 100 мл води. Даємо набрякнути.
Ставимо на помірний вогонь і при постійному помішуванні доводимо до розчинення. Ні в якому разі не даємо закипіти!
Додаємо гарячу каву, цукор і розмішуємо до розчинення цукру.
Додаємо вершки і лікер, перемішуємо.

Розливаємо по порційних креманках.

Ставимо в холодильник до повного застигання. Це може зайняти від 2 до 4 годин.
Для прикраси збиваємо холодні вершки з цукром. Викладаємо поверх желе за допомогою кондитерського шприца або ложкою. Посипаємо тертим шоколадом.

Смачного!
Leave a Reply