
Це ароматне печиво побило всі рекорди по ахам і ахам серед моїх дегустаторів за весь цей рік 🙂 Воно й правда дуже смачне – і при цьому досить просте. Ще один безперечний плюс цього печива в тому, що ви можете зробити заготовку для нього і зберігати в морозилці до двох тижнів. А коли вам захочеться свіжого теплого печива – вийняти, відрізати, скільки потрібно, і пекти 😉
Журавлину ви можете за бажанням замінити на інші сухофрукти або цукати – родзинки, вишню, курагу або чорнослив. Але поєднання журавлина-апельсин особисто мені здається ідеальним для цього печива.
Інгредієнти для журавлино-апельсинового печива на 40-50 штук:
- 375 г борошна
- 150 г цукру
- 225 г холодного вершкового масла
- 1 жовток
- 1-2 ст.л. холодної води (за потребою)
- цедра 1 апельсина
- 75 г сушеної журавлини
- 1/8 ч.л. солі
Приготування журавлино-апельсинового печива:
Журавлину разом з 2 ст.л. цукру кладемо в блендер і перебиваємо.
Перекладаємо в окремий посуд і залишаємо в стороні.
Кладемо в блендер борошно, цукор і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Перемелюємо до стану жирної крихти.
Перекладаємо в миску, додаємо журавлину і апельсинову цедру.
Перемішуємо, додаємо жовток і замішуємо тісто. При необхідності додаємо воду, щоб шматочки тіста зібралися воєдино. Тісто буде кришитися – це нормально.
Ділимо тісто на 2 частини, з кожної формуємо щільну ковбаску діаметром близько 4-5 см, загортаємо в харчову плівку.
Кладемо в морозильну камеру на 20 хвилин. Потім виймаємо, розгортаємо і нарізаємо на скибочки товщиною близько 0,5 см. Кладемо на застелений пергаментом деко.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 12-13 хвилин, поки у печива не зарум’яниться краї знизу. Знімаємо, Остуджуємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply