Закусочні капкейки з вершково-базиліковим кремом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Якось несправедливо виходить – несолодких закусочних мафінів повно, а капкейки у мене в блозі тільки солодкі десертні. Сьогодні ми цю ситуацію радісно виправимо. На порядку денному – кексики з прошутто і в’яленими томатами, прикрашені кремом зі збитих вершків з вершковим сиром. Дуже смачні.
В рецепті наводиться пропорція на 6 порцій. Якщо ви хочете почастувати більше людей або боїтеся, що по одному капкейку буде замало – сміливо збільшуйте кількість інгредієнтів вдвічі.

Інгредієнти на 6 порцій:
Для кексів:

  • 2 яйця
  • 50 мл молока
  • 50 мл рослинного масла
  • 1/4 ч.л. солі
  • 150 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 3-4 в’ялених томата
  • 30-40 г прошутто, хамона або інший сиров’яленому шинки

Для крему:

  • 120 мл жирних вершків (30% і жирніше)
  • 120 г вершкового сиру
  • 8-10 листочків зеленого базиліка
  • сіль за смаком

zakusochnye-kapkeiki-so-slivochnym-kremom-1
Готуємо тісто. Кладемо в чашу яйця, вливаємо молоко і рослинне масло. Збиваємо насадкою для змішування або вручну віночком до однорідності.
zakusochnye-kapkeiki-so-slivochnym-kremom-2
Додаємо борошно, просіяне з сіллю і розпушувачем, замішуємо тісто.
Додаємо нарубані томати і шинку, перемішуємо.
zakusochnye-kapkeiki-so-slivochnym-kremom-3


Кладемо тісто в формочки і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до сухого сірника, близько 25 хвилин. Виймаємо і охолоджуємо.
Готуємо крем. Половину вершкового сиру перебиваємо блендером з базиліком додаємо сир що залишився і перемішуємо. Окремо збиваємо вершки. Додаємо сіль за смаком і сирну масу.
zakusochnye-kapkeiki-so-slivochnym-kremom-4
Акуратно і дбайливо перемішуємо. Кладемо крем в кондитерський мішок з насадкою і віджимаємо на остиглі кекси зверху.
Подаємо.
zakusochnye-kapkeiki-so-slivochnym-kremom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.