
Чесно кажучи, мені складно вирішити, в яку категорію визначити це блюдо – в закуски або в десерти. Тому що воно об’єднує в собі риси і того, й іншого. Так чи інакше, це хороший варіант їжі до білого або рожевого вина.
У цьому рецепті я привожу варіант, коли блакитний сир змішується навпіл з вершковим – це потрібно для пом’якшення смаку, якщо сир надто гострий (а в гарячому стані він буде ще гостріший). Якщо у вас достатньо ніжний сир типу горгонзоли, то можна використовувати його в чистому вигляді.
Інгредієнти на 2 порції:
- 4 плода інжиру
- 50 г блакитного сиру
- 50 г вершкового сиру
- 2 ст.л. меду
- 50 г горіхів пекан або волоських
- бальзамічний крем або уварений бальзамічний оцет, як тут, для подачі
У інжира зрізаємо самі верхівки і надрізаємо кожен плід хрест-навхрест приблизно до середини.
Два сири розтираємо ложкою в грудкувату масу.
Кладемо сирну масу в розрізи, поливаємо медом за смаком і посипаємо горіхами. Кладемо в вогнетривку форму.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин.
Подаємо теплим зі свіжим багетом.

Приємного апетиту!
Leave a Reply