Запечений інжир з блакитним сиром і медом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Чесно кажучи, мені складно вирішити, в яку категорію визначити це блюдо – в закуски або в десерти. Тому що воно об’єднує в собі риси і того, й іншого. Так чи інакше, це хороший варіант їжі до білого або рожевого вина.

У цьому рецепті я привожу варіант, коли блакитний сир змішується навпіл з вершковим – це потрібно для пом’якшення смаку, якщо сир надто гострий (а в гарячому стані він буде ще гостріший). Якщо у вас достатньо ніжний сир типу горгонзоли, то можна використовувати його в чистому вигляді.
Інгредієнти на 2 порції:

  • 4 плода інжиру
  • 50 г блакитного сиру
  • 50 г вершкового сиру
  • 2 ст.л. меду
  • 50 г горіхів пекан або волоських
  • бальзамічний крем або уварений бальзамічний оцет, як тут, для подачі

zapechennyi-injir-s-golubym-syrom-1
У інжира зрізаємо самі верхівки і надрізаємо кожен плід хрест-навхрест приблизно до середини.
zapechennyi-injir-s-golubym-syrom-2
Два сири розтираємо ложкою в грудкувату масу.
zapechennyi-injir-s-golubym-syrom-3


Кладемо сирну масу в розрізи, поливаємо медом за смаком і посипаємо горіхами. Кладемо в вогнетривку форму.
zapechennyi-injir-s-golubym-syrom-4
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин.
Подаємо теплим зі свіжим багетом.
zapechennyi-injir-s-golubym-syrom
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.