Запечений інжир з блакитним сиром і медом

» » Запечений інжир з блакитним сиром і медом
Запечений інжир з блакитним сиром і медом

Чесно кажучи, мені складно вирішити, в яку категорію визначити це блюдо – в закуски або в десерти. Тому що воно об’єднує в собі риси і того, й іншого. Так чи інакше, це хороший варіант їжі до білого або рожевого вина.

У цьому рецепті я привожу варіант, коли блакитний сир змішується навпіл з вершковим – це потрібно для пом’якшення смаку, якщо сир надто гострий (а в гарячому стані він буде ще гостріший). Якщо у вас достатньо ніжний сир типу горгонзоли, то можна використовувати його в чистому вигляді.
Інгредієнти на 2 порції:

  • 4 плода інжиру
  • 50 г блакитного сиру
  • 50 г вершкового сиру
  • 2 ст.л. меду
  • 50 г горіхів пекан або волоських
  • бальзамічний крем або уварений бальзамічний оцет, як тут, для подачі

Запечений інжир з блакитним сиром і медом
У інжира зрізаємо самі верхівки і надрізаємо кожен плід хрест-навхрест приблизно до середини.
Запечений інжир з блакитним сиром і медом
Два сири розтираємо ложкою в грудкувату масу.
Запечений інжир з блакитним сиром і медом
Кладемо сирну масу в розрізи, поливаємо медом за смаком і посипаємо горіхами. Кладемо в вогнетривку форму.
Запечений інжир з блакитним сиром і медом
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин.
Подаємо теплим зі свіжим багетом.
Запечений інжир з блакитним сиром і медом
Приємного апетиту!

Запечений інжир з блакитним сиром і медом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика