Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

» » Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю
Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Це не останній торт в цьому році, але він, напевно, найбільш очікуваний. Моя варіація йогуртового торта. Тут я вирішила не йти в бік банальностей типу ягід і екзотичних фруктів і зробити торт, в якому йогуртова свіжість поєднувалася б з солодкою м’якою карамеллю і нашими рідними і зрозумілими слов’янському серцю яблуками. Мені здається, вийшло добре і по сезону.

Цей торт можна приготувати за добу до подачі, бісквіт для торта – за дві доби. Беремо на озброєння 🙂
Інгредієнти для йогуртового торта з яблуками та карамеллю на форму 21-23 см:
Для бісквіта:

  • 3 яйця (білки і жовтки окремо)
  • 130 г цукру
  • 115 г борошна

Для йогуртового крему:

  • 400 г грецького йогурту (відважити в марлі звичайній на 3-4 години, сироватку злити)
  • 150 мл вершків 33% і жирніше
  • 100 г цукрової пудри
  • 15 г желатину
  • 3 ст.л. води

Для карамелі (на фото з інгредієнтами вона у вже готовому вигляді):

  • 150 г цукру
  • 110 г вершкового масла
  • 90 мл вершків 33% і жирніше

Для яблучного верху:

  • 3 великих яблука сорту голден (або аналогічний за смаком / щільності)
  • 40 г вершкового масла
  • 3 ст.л. цукру
  • 30 мл бренді або темного рому (за бажанням)

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Приготування йогуртового торта з яблуками та карамеллю:

Готуємо тісто для бісквіта за класичним рецептом. Перекладаємо в кондитерський мішок з прямою насадкою (діаметр – 9-11 мм).

Далі потрібно відсадити тісто для бортиків торта. Для цього для початку вимірюємо сантиметровою стрічкою довжину окружності дна форми (або рахуємо за формулою L = 2πr) – для 21 см це буде 66 см. На довжину одного дека це не вміститься, тому робимо 2 смужки (по 33 см кожна). Ширина – 7-8 см (надлишки потім обріжте). Для точності простіше буде намалювати контури на пергаменті простим олівцем.

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 12-15 хвилин, до готовності. Виймаємо, знімаємо з пергаменту і ще гарячим кладемо у форму вздовж бортика, щоб бісквіт нормально прийняв форму і не поламався. Коли бісквіт охолоне, його можна буде вийняти з форми і підрізати нижню кромку, щоб вона щільно прилягала до дна форми.
Залишки тіста пускаємо на випікання нижнього коржа – це можна зробити або у формі відповідного діаметру, або на пергаменті. Режим і час випікання – також 200 градусів і 12-15 хвилин.
Готовий корж Остуджуємо і обрізаємо так, щоб він зайняв весь вільний простір усередині окружності бісквітного бортика. Кладемо в форму. Виглядати конструкція буде приблизно так.

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Карамель готуємо за цим рецептом (технологія та ж, пропорції беремо звідси).

Готуємо йогуртово баварський крем.

Збиваємо вершки з цукровою пудрою.

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Ставимо в холодильник.

Замочуємо желатин. Якщо використовується листовий – замочуємо в довільній кількості води.

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Потім натискаємо і заливаємо положеним за рецептом 3 ст.л. води, доведеної до кипіння. Розмішуємо до розчинення желатину.
Якщо желатин порошковий або гранульований, замочуємо його в 3 ст.л. холодної води, даємо набрякнути, потім ставимо на вогонь і доводимо до розчинення.
Додаємо 2-3 ст.л. йогурту і швидко перемішуємо. Додаємо йогурт що залишився і розмішуємо до однорідного стану.

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Додаємо збиті вершки і акуратно перемішуємо – так, щоб залишити масу максимально повітряною. Перекладаємо в основу з бісквіту. Біля борту зрізаємо верхній край.

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Ставимо форму в холодильник до повного застигання йогуртового желе.

Готуємо яблука. Чистимо їх від шкірки, видаляємо сердцевинки. Самі яблука нарізаємо кубиками і поливаємо лимонним соком. щоб не потемніли.

У сковороді на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло, кладемо яблука і цукор, готуємо, помішуючи, 5-7 хвилин.

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Збільшуємо вогонь до середнього сильного, заливаємо бренді і підпалюємо. Даємо вигоріти спирту (полум’я саме згасне). Випаровуємо рідину і знімаємо з вогню. Перекладаємо в миску і охолоджуємо до кімнатної температури.
На застигле желе викладаємо карамельний соус.

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

На карамель кладемо яблука.
Торт готовий.
Нарізаємо на порційні шматки і подаємо.

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю

Приємного чаювання!

Йогуртовий торт з яблуками та карамеллю обновлено: Січень 27, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика