Карамельний мармуровий чізкейк

» » Карамельний мармуровий чізкейк
Карамельний мармуровий чізкейк

Зараз у мене в блозі щось близько півтора десятків рецептів чізкейків. Є й ванільні, і шоколадні, і фруктово-ягідні. Навіть з маком є. А ось карамельного поки не було. З сьогоднішнього дня буде 🙂 Смачний, ніжний. Готується не складніше класичного “Нью-Йорка”.

Карамель в цьому чізкейку – не що інше як варене згущене молоко. Тому додаткової мороки з варінням м’якої карамелі тут не передбачається.

Інгредієнти на форму 21-23 см:

Для основи:

  • 120 г цукрового печива типу Ювілейного або Слодич
  • 60 г вершкового масла

Для начинки:

  • 600 г сирного вершкового сиру
  • 150 г цукру
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 3 яйця
  • 100 г жирної сметани

Для карамелі:

  • 300 г вареного згущеного молока
  • 1 яйце

 

Карамельний мармуровий чізкейк

Приготування:

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Печиво розмелюємо в крихту за допомогою блендера.

Карамельний мармуровий чізкейк

Додаємо розтоплене масло і перемішуємо. Перекладаємо в роз’ємну форму і утрамбовуємо по дну (бортики робити не потрібно).

Карамельний мармуровий чізкейк

Відправляємо форму в розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо і Остуджуємо.

Сир збиваємо вінчиком з цукром до однорідної гладкої маси. Поступово додаємо сметану, яйця і ваніль. Намагаємося не перевзбити масу – якщо суміш буде перенасичена бульбашками повітря, при випічці чізкейк може роздутися і тріснути.

Карамельний мармуровий чізкейк

Для карамельної маси змішуємо варену згущенку з яйцем до однорідного стану.

Карамельний мармуровий чізкейк

Сирну начинку виливаємо на основу. Зверху ложкою викладаємо карамельну суміш. Беремо зубочистку і робимо на поверхні чізкейку розводи.

Ставимо форму в розігріту до 160 градусів духовку, на дні якої вже стоїть форма з окропом. Випікаємо чізкейк близько години.

Карамельний мармуровий чізкейк

Дуже важливо не перетримати чізкейк в духовці, інакше при охолодженні він може тріснути. Визначити готовність торта досить легко – постукайте ложкою по борту форми: у готового чізкейку повинна тремтіти тільки середина (5-6 см в центрі).

Готовий чізкейк залишаємо на 40 хвилин в духовці, потім виймаємо і даємо охолонути при кімнатній температурі. Після цього ставимо в холодильник на 4 год., а краще на ніч.

Перед подачею проводимо ножем уздовж стінок форми, знімаємо бортик і перекладаємо чізкейк на блюдо.

Карамельний мармуровий чізкейк

Приємного чаювання!

Карамельний мармуровий чізкейк обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика