Карамельний мус

» » Карамельний мус
Карамельний мус

Ну що ж, мої дорогі нелюбителі сирих яєць в десертах, настав ваш час. Сьогодні я ділюся з вами рецептом мусу, до складу якого входять термооброблені яйця. Правда, для гарантовано якісного результату я б рекомендувала для підстраховки озброїтися термометром. Склад у мусу найпростіший – тільки загальнодоступні продукти. Я сама не очікувала, що він виявиться таким смачним.

До речі, цей карамельний мус можна сміливо використовувати як прошарок для торта – він надійно закріплений желатином, тому форму триматиме добре.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 12 г порошкового желатину
  • 30 мл води
  • 350 г вареного згущеного молока
  • 4 жовтки
  • 2 білки
  • 100 г цукру
  • 300 мл жирних вершків для збивання (30% жирності і вище)

Карамельний мус

Приготування:

Желатин замочуємо у воді.

Варену згущенку кладемо в кухлик, ставимо на середній вогонь і розігріваємо приблизно до 40 градусів при інтенсивному помішуванні віночком (якщо ви спробуєте розігріту масу пальцем, вона повинна бути тепліше температури тіла, але при цьому не пекти).

Карамельний мус

Желатин розтоплюємо і змішуємо зі згущеним молоком.

Жовтки змішуємо з 20 г цукру. Миску з жовтками ставимо на водяну баню (в каструлю – окріп, на каструлю – миску) і при помірному нагріванні збиваємо міксером до отримання пишної світлої маси і температури 60-63 градуси. Важливо масу не перегріти, інакше жовтки згорнуться!

Карамельний мус

З білків і цукру, що залишилися готуємо італійську меренгу. Для цього кладемо 80 г цукру в кухлик, вливаємо 20 мл води і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп до 116 градусів. Білки паралельно збиваємо до м’якої піни. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо сироп. Збиваємо до жорстких піків.

Карамельний мус

Окремо збиваємо жирні вершки.

Карамельний мус

У теплу карамельну масу додаємо збиті жовтки. Вимішуємо до однорідного стану.

Карамельний мус

Додаємо білки і знову дбайливо вимішуємо, намагаючись видавити з маси якомога менше повітря.

Карамельний мус

Останніми додаємо вершки і знову акуратно вимішуємо.

Карамельний мус

Кладемо масу в порційні креманки і відправляємо в холодильник на пару годин.

Готовий десерт прикрашаємо за смаком і подаємо.

Карамельний мус

Смачного!

Карамельний мус обновлено: Січень 31, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика