Карамельний мус

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ну що ж, мої дорогі нелюбителі сирих яєць в десертах, настав ваш час. Сьогодні я ділюся з вами рецептом мусу, до складу якого входять термооброблені яйця. Правда, для гарантовано якісного результату я б рекомендувала для підстраховки озброїтися термометром. Склад у мусу найпростіший – тільки загальнодоступні продукти. Я сама не очікувала, що він виявиться таким смачним.

До речі, цей карамельний мус можна сміливо використовувати як прошарок для торта – він надійно закріплений желатином, тому форму триматиме добре.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 12 г порошкового желатину
  • 30 мл води
  • 350 г вареного згущеного молока
  • 4 жовтки
  • 2 білки
  • 100 г цукру
  • 300 мл жирних вершків для збивання (30% жирності і вище)

karamelnyi-muss-1

Приготування:

Желатин замочуємо у воді.

Варену згущенку кладемо в кухлик, ставимо на середній вогонь і розігріваємо приблизно до 40 градусів при інтенсивному помішуванні віночком (якщо ви спробуєте розігріту масу пальцем, вона повинна бути тепліше температури тіла, але при цьому не пекти).

karamelnyi-muss-3

Желатин розтоплюємо і змішуємо зі згущеним молоком.

Жовтки змішуємо з 20 г цукру. Миску з жовтками ставимо на водяну баню (в каструлю – окріп, на каструлю – миску) і при помірному нагріванні збиваємо міксером до отримання пишної світлої маси і температури 60-63 градуси. Важливо масу не перегріти, інакше жовтки згорнуться!

karamelnyi-muss-4

З білків і цукру, що залишилися готуємо італійську меренгу. Для цього кладемо 80 г цукру в кухлик, вливаємо 20 мл води і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп до 116 градусів. Білки паралельно збиваємо до м’якої піни. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо сироп. Збиваємо до жорстких піків.

karamelnyi-muss-5

Окремо збиваємо жирні вершки.

karamelnyi-muss-2

У теплу карамельну масу додаємо збиті жовтки. Вимішуємо до однорідного стану.

karamelnyi-muss-6

Додаємо білки і знову дбайливо вимішуємо, намагаючись видавити з маси якомога менше повітря.

karamelnyi-muss-7

Останніми додаємо вершки і знову акуратно вимішуємо.

karamelnyi-muss-8

Кладемо масу в порційні креманки і відправляємо в холодильник на пару годин.

Готовий десерт прикрашаємо за смаком і подаємо.

karamelnyi-muss

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.