
Цей простий, але дуже смачний кекс вже трохи мене не погубив. Останнім часом я якщо і їм випічку, то десь в районі сніданку. Але кекс-то я спекла ближче до вечора. І пахне-то він просто безбожно. Загалом, пару скибочок ще теплого кексу зі склянкою холодного молока я все-таки з’їли, незважаючи на неурочний час. А потім ще пару з ранку. І якщо бути чесною до кінця – то ще скибочку в обід. Загалом, смачно. Раджу 😉
Інгредієнти:
- 125 г вершкового масла кімнатної температури
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 225 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- щіпка соди
- 1/4 ч.л. солі
- 50 г сметани
- 1 ст.л. меленої кориці
- 50 г цукру
Приготування:
Вершкове масло збиваємо з 200 г цукру до кремоподібної консистенції.
Вливаємо ванільну есенцію, по одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо половину борошна, просіяного з содою, сіллю і розпушувачем. Вимішуємо. Додаємо сметану, знову вимішуємо. Додаємо решту борошна і замішуємо тісто.
50 г цукру змішуємо з корицею.
Третину тіста кладемо у форму, посипаємо половиною коричного цукру.
Зверху – ще третину тіста і знову цукор. І накриваємо останньої третього тіста.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 40-50 хвилин.
Остуджуємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply