Кекс з коричневим цукром і шоколадом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Вже в котрий раз переконуюся, що у випадку з кексами вся їх принадність – у простоті. Буквально один-два цікавих смакових інгредієнта – і відмінна випічка у вас на столі. Для приготування цього чудесного ароматного кексу вам буде потрібно коричневий цукор – дуже бажано мусковадо. Якщо замінити його на звичайний, кекс залишиться смачним, але безумовно втратить родзинку.

До речі про родзинки. Ви можете проміняти на них шоколад в цьому рецепті – буде непогана і смачна варіація;-)

Інгредієнти на форму з діркою 26 см:

  • 250 г вершкового масла
  • 75 г коричневого цукру
  • 200 г звичайного цукру
  • 3 яйця
  • 350 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі
  • 100 г сметани
  • 150 г темного шоколаду

 

keks-s-shokoladnoi-kroshkoi-1

Приготування:

Вершкове масло збиваємо з двома видами цукру до кремоподібної консистенції.

keks-s-shokoladnoi-kroshkoi-2

По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо половину просіяного з содою, сіллю і розпушувачем борошна, вимішуємо. Додаємо сметану і знову вимішуємо. Додаємо решту борошна і замішуємо тісто.

keks-s-shokoladnoi-kroshkoi-3

Кладемо в тісто нарубаний шоколад і перемішуємо.

keks-s-shokoladnoi-kroshkoi-4

Кладемо тісто в змащену маслом і злегка присипану цукром форму (вона повинна бути заповнена максимум на 3/4). Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 40-50 хвилин.

Виймаємо з форми, Остуджуємо і подаємо.

keks-s-shokoladnoi-kroshkoi

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.