Київський торт по ГОСТу

» » Київський торт по ГОСТу
Київський торт по ГОСТу

Нарешті! УРА ура! Закриваю давній-давній хвіст. Прошу вибачення у всіх, кому обіцяла, але зволікала з рецептом.

Отже. Радянська класика, без якої особисто у мене не обходиться жодна поїздка до Києва 🙂 Такий собі торт-символ. Готується він не так складно, як може здатися на перший погляд. З кремом “Шарлот” ви вже знайомі за рецептом торта “Прага” – тут буде та ж технологія і склад. А повітряні коржі вимагають всього лише акуратності і терпіння. Так що не боїмося – і готуємо!

Інгредієнти для Київського торта на торт діаметром 21 см:

Для коржів:

  • 220 г постарених білків (залишити на ніч при кімнатній температурі)
  • 55 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 50 г борошна
  • 200 г цукру
  • 180 г смаженого фундука (або суміші фундука та кеш’ю)

Для крему:

  • 2 жовтки
  • 40 мл води кімнатної температури
  • 240 г згущеного молока
  • 400 г вершкового масла кімнатної температури
  • 50 г какао-порошку
  • 1 ч.л. ванильної есенції

 

Київський торт по ГОСТу

Приготування Київського торта:
Готуємо коржі. Для їх випікання потрібно відразу 2 форми. Вони можуть бути різного розміру. У мене були 21 і 24 см. Більший корж ми попросту обріжемо під розмір меншого, а обрізки пустимо на обсипання боків готового торта.
Смажені горіхи рубаємо не дуже дрібно.

Київський торт по ГОСТу

Змішуємо з борошном і 200 г цукру.

Київський торт по ГОСТу

Білки збиваємо до м’якої піни, потім, не припиняючи збивати, поступово вводимо 55 г цукру. Збиваємо до жорстких піків.

Київський торт по ГОСТу

Акуратно змішуємо горіхову суміш.

Київський торт по ГОСТу

Кладемо тісто у форми, дно яких застелене пергаментом.

Київський торт по ГОСТу

Відправляємо в попередньо розігріту до 150 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 90 хвилин.
Готові коржі виймаємо і залишаємо на добу або як мінімум на ніч прямо у формах при кімнатній температурі. Це потрібно для того, щоб дійшли до необхідної кондиції.
Перед складанням торта готуємо крем “Шарлотт”.
Жовток з’єднуємо з водою і розмішуємо до однорідного стану. Додаємо згущене молоко і ванільну есенцію.

Київський торт по ГОСТу

Перемішуємо вінчиком і ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, до загустіння – якщо опустити в масу дерев’яну ложку, вийняти і провести по опуклій стороні ложки пальцем, доріжка від пальця повинна залишатися чіткою деякий час. При цьому стежте, щоб крем не перегрівся, інакше жовток згорнеться і піде пластівцями.

Повністю Остуджуємо, накривши поверхню сиропу плівкою, щоб на ньому не утворилася скоринка.

Київський торт по ГОСТу

Вершкове масло збиваємо міксером до кремоподібного стану. Поступово, не припиняючи збивати, по одній ложці вводимо сироп, добре збиваючи після кожного додавання.

Київський торт по ГОСТу

Відокремити половину крему. У що залишився додаємо какао і ще раз збиваємо до однорідного стану.Київський торт по ГОСТу

Перед складанням обрізаємо коржі під один розмір. Крошку подрібнюємо.
Промазати коржі білим кремом. Верх і боки обмазуємо шоколадним кремом. Залишками крему прикрашаємо верх торта. Бока обсипаємо крихтою.
Даємо торту постояти в холодильнику ніч, потім нарізаємо і подаємо.

Київський торт по ГОСТу

Київський торт по ГОСТу

Приємного чаювання!

Київський торт по ГОСТу обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика