Київський торт по ГОСТу

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...

Нарешті! УРА ура! Закриваю давній-давній хвіст. Прошу вибачення у всіх, кому обіцяла, але зволікала з рецептом.

Отже. Радянська класика, без якої особисто у мене не обходиться жодна поїздка до Києва 🙂 Такий собі торт-символ. Готується він не так складно, як може здатися на перший погляд. З кремом «Шарлот» ви вже знайомі за рецептом торта «Прага» — тут буде та ж технологія і склад. А повітряні коржі вимагають всього лише акуратності і терпіння. Так що не боїмося — і готуємо!

Інгредієнти для Київського торта на торт діаметром 21 см:

Для коржів:

  • 220 г постарених білків (залишити на ніч при кімнатній температурі)
  • 55 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 50 г борошна
  • 200 г цукру
  • 180 г смаженого фундука (або суміші фундука та кеш’ю)

Для крему:

  • 2 жовтки
  • 40 мл води кімнатної температури
  • 240 г згущеного молока
  • 400 г вершкового масла кімнатної температури
  • 50 г какао-порошку
  • 1 ч.л. ванильної есенції

 

kievskiy-tort-1

Приготування Київського торта:
Готуємо коржі. Для їх випікання потрібно відразу 2 форми. Вони можуть бути різного розміру. У мене були 21 і 24 см. Більший корж ми попросту обріжемо під розмір меншого, а обрізки пустимо на обсипання боків готового торта.
Смажені горіхи рубаємо не дуже дрібно.

kievskiy-tort-2

Змішуємо з борошном і 200 г цукру.

kievskiy-tort-3

Білки збиваємо до м’якої піни, потім, не припиняючи збивати, поступово вводимо 55 г цукру. Збиваємо до жорстких піків.

kievskiy-tort-4

Акуратно змішуємо горіхову суміш.

kievskiy-tort-5

Кладемо тісто у форми, дно яких застелене пергаментом.

kievskiy-tort-6

Відправляємо в попередньо розігріту до 150 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 90 хвилин.
Готові коржі виймаємо і залишаємо на добу або як мінімум на ніч прямо у формах при кімнатній температурі. Це потрібно для того, щоб дійшли до необхідної кондиції.
Перед складанням торта готуємо крем «Шарлотт».
Жовток з’єднуємо з водою і розмішуємо до однорідного стану. Додаємо згущене молоко і ванільну есенцію.

tort-praga-6

Перемішуємо вінчиком і ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, до загустіння — якщо опустити в масу дерев’яну ложку, вийняти і провести по опуклій стороні ложки пальцем, доріжка від пальця повинна залишатися чіткою деякий час. При цьому стежте, щоб крем не перегрівся, інакше жовток згорнеться і піде пластівцями.

Повністю Остуджуємо, накривши поверхню сиропу плівкою, щоб на ньому не утворилася скоринка.

kievskiy-tort-8

Вершкове масло збиваємо міксером до кремоподібного стану. Поступово, не припиняючи збивати, по одній ложці вводимо сироп, добре збиваючи після кожного додавання.

tort-s-prosloikoi-iz-chizkeika-2

Відокремити половину крему. У що залишився додаємо какао і ще раз збиваємо до однорідного стану.

tort-praga-7

Перед складанням обрізаємо коржі під один розмір. Крошку подрібнюємо.
Промазати коржі білим кремом. Верх і боки обмазуємо шоколадним кремом. Залишками крему прикрашаємо верх торта. Бока обсипаємо крихтою.
Даємо торту постояти в холодильнику ніч, потім нарізаємо і подаємо.

kievskiy-tort

kievskiy-tort-9

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.