
Вчора в спішному порядку довелося утилізувати вісім білків, які залишилися від приготованих напередодні еклерів і спагетті під соусом карбонара. В голову не прийшло нічого кращого, ніж приготувати безе – одним ударом відразу всі білки у користь справи долучити. Вийшло просто шалено і з’їлось дуже-дуже швидко.
Інгредієнти:
- 200 г яєчних білків (близько 7 штук від яєць С-1)
- 400 г цукру
Приготування:
Білки збиваємо міксером на високій швидкості, поступово додаючи цукор (чим дрібніше цукор – тим краще), до жорстких піків.
При бажанні і необхідності додаємо харчовий барвник і вимішуємо міксером на середній швидкості. У мене гелевий барвник і порошковий. Останній не розбавляла ні в чому, просто сипала порошком.
Відсаджувати безе на застелений пергаментом деко за допомогою кондитерського мішка з фігурними насадками.
Відправляємо в духовку і сушимо протягом 1,5-2 годин при температурі 100-110 градусів.
Приємного чаювання!
Leave a Reply