Крем Каталана

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогоднішній десерт – близький родич французького крем- брюле , але родом з Іспанії , регіон Каталонія (що, в принципі , зрозуміло з назви :)) . Принципова різниця в тому , що крем Каталана (або каталонський крем), на відміну від крем- брюле , що не запікається і готується на молоці , а не на жирних вершках. По суті , це охолоджений заварний крем на жовтках і крохмалі , запечатаний карамельною скоринкою.

Від крем- брюле відрізняється менш стійкою консистенцією , але від цього не менш смачний.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 літр молока (3-6 %)
  • 180 г цукру
  • 1 паличка кориці
  • цедра одного апельсина
  • 25 г кукурудзяного крохмалю ( або вдвічі менше картопляного )
  • 7 жовтків
  • 6 ч.л. коричневого цукру для карамельної скоринки

krem-katalana-1
Розводимо крохмаль в 150 мл молока. Остальне молоко вливаємо в каструлю, додаємо цукор, зрізану овочечисткою цедру і корицю.
krem-katalana-2
Доводимо до кипіння і вимикаємо.

Жовтки проціджуємо через ситечко і змішуємо віночком з крохмальною сумішшю.

krem-katalana-3
Проціджуємо гаряче молоко і повертаємо в каструлю. При постійному помішуванні віночком тонкою цівкою вливаємо жовткову суміш. Ставимо на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, варимо до загустіння. Крем готовий, якщо ви опустили в нього дерев’яну ложку, провели по ній пальцем – і слід залишається чітким досить довгий час.
krem-katalana-4
Будьте уважні: якщо крем перегріти, жовток згорнеться і крем придбає зернисту текстуру.

Розкладаємо крем по порційних креманках.

krem-katalana-5
Повністю охолоджуємо в холодильнику. Перед подачею посипаємо поверхню крему коричневим цукром (звичайний теж підійде) і розтоплюємо за допомогою пальника.
krem-katalana-6
Подаємо.
krem-katalanaПриємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.