Лавандове печиво “Мадлен”

» » Лавандове печиво “Мадлен”
Лавандове печиво “Мадлен”

Не так давно я відкрила для себе у кулінарному плані лаванду – спасибі за це дорогій Таші Лопатенко. І відкриття це надзвичайно прекрасне. Я вже милюсь спекти лавандові макарон, але поки я збираюся з думками – ось вам рецепт набагато простішої випічки – вже знайомого вам печива “Мадлен”. Лавандовий аромат виявився в ньому дуже до речі.

Печиво прожило не більше доби – його розтягнули дуже швидко.

Інгредієнти на 30 штук:

  • 125 г вершкового масла
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. квіток лаванди
  • 2 яйця
  • 70 г цукру
  • 150 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. соди
  • цукрова пудра для присипки

 

Лавандове печиво Мадлен

Вершкове масло, мед і лаванду кладемо в кухлик.

Лавандове печиво Мадлен

Ставимо на вогонь і розтоплюємо. Знімаємо з плити.

Лавандове печиво Мадлен

Яйця не дуже сильно збиваємо з цукром. Додаємо просіяне з содою і розпушувачем борошно і вимішуємо до однорідності на невеликій швидкості.

Додаємо масло і ще раз вимішуємо.

Лавандове печиво Мадлен

Ставимо тісто в холодильник на пару годин або на ніч – це дозволить отримати характерний для “мадлен” горбик. Якщо ви хочете отримати рівне печиво – використовуйте тісто відразу, без охолодження.

Кладемо тісто у формочки (заповнюємо на 3/4) і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 12-15 хвилин.

Охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо.

Лавандове печиво Мадлен

Приємного чаювання!

Лавандове печиво “Мадлен” обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика