
Коли ми чуємо слово «десерт» , ми уявляємо щось дуже апетитне і солодке. Насправді , десерт – це ширше поняття , що походить від давньо -французького desservir ( прибирати зі столу) .
Десертом може бути все , що подається після основної страви : сир , фрукти , ягоди , горіхи , соки. Традиційно , до десертів відносяться торти , пироги , тістечка , печиво , цукерки , морозиво , пастила , свіжі і консервовані фрукти і ягоди і т.д.
У літню спеку , коли втомлювати себе приготуванням складних гарячих страв не хочеться , можна порадувати друзів і домашніх легкими десертами , що не вимагають великих витрат і зусиль. Основні компоненти: свіжі фрукти , ягоди , морозиво і йогурти. Ну і холодильник під рукою – для тих , хто любить похолодніше …
З малини , смородини або ожини або інших ягід можна приготувати низькокалорійну холодну піцу. Нам знадобиться готова ( вже випечена ) основа для піци з прісного тіста , 500 г ягід , 20 г швидкорозчинного желатину і дві столові ложки фруктози. Четверту частину ягід малини розім’яти і змішати з фруктозою і розчином желатину (близько 250 мл). Покласти готову основу для піци в роз’ємну форму , зверху викласти промиті ягоди і залити желатиновою масою. Відправити в холодильник на 4 години , щоб желе застигло.
« Кебаб » з фруктів
Прекрасне блюдо для пікніка , просто нанизуємо шматочки свіжих фруктів на невеликі дерев’яні або металеві шпажки . Можна комбінувати фрукти з ягодами або ж фрукти з фруктами. Цікавим поєднанням може стати сусідство на одному шампурі винограду , персика , банана і несоленої бринзи , наприклад.
Швидкий освіжаючий заморожений десерт
Заморожені ягоди викласти в посудину з високими стінками , додати цукровий сироп і трохи лимонного соку і пюрувати блендером – блискавично готовий освіжаючий десерт!
Не обмежуйте свою фантазію і знайте міру у вживанні десертів. Тоді вони дійсно будуть дарувати тільки радість і не зіпсують Вашу фігуру.
Смачного!
Leave a Reply