
Що може бути смачніше, ніж чудове освіжаюче лимонне морозиво, приготовлене в домашніх умовах з мінімальними витратами часу і зусиль
Інгредієнти
- Цедра лимона … 4 шт.
- сік лимонний
- Цукор … 220 гр.
- Молоко знежирене … 375 мл.
- Яйце … 7 шт.
- Вершки … 600 мл.
Спосіб приготування
Цедру лимона викладіть в емальовану каструлю, додайте до неї цукор, молоко і доведіть до кипіння. Готуйте суміш на середньому вогні, періодично помішуючи, поки цукор не розтане. Зніміть з вогню і дайте охолонути. Поступово додайте жовтки в охолоджену суміш. Каструлю знову поставте на маленький вогонь і готуйте, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Потім перелийте його в чисту посудину, дайте охолонути і ретельно перемішайте. Додайте лимонний сік за смаком, накрийте харчовою плівкою і остудіть в холодильнику. Відправте крем в мороженицу або збийте за допомогою міксера і заморозьте.
Смачного!
Leave a Reply