Лимонне печиво в цукровій пудрі

» » Лимонне печиво в цукровій пудрі
Лимонне печиво в цукровій пудрі

Вік цього печива виявився досить недовгим – вже через дві години після виходу з духовки від нього залишилися тільки крихти. Неймовірно смачне – і це при тому , що інгредієнти – то потрібні найпростіші . Отримала установку повторити його ще не раз.

Якщо когось потягне на експерименти , то лимонну цедру і сік можна замінити на апельсинові – це теж буде смачно і ароматно .
Інгредієнти на 30 штук :

  • 130 г вершкового масла кімнатної температури
  • 180 г цукру
  • 1 велике яйце
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 300 г борошна ( може піти трохи більше або трохи менше – дивимося по консистенції )
  • 2 / 3 ч.л. розпушувача
  • 1 / 4 ч.л. соди
  • 1 / 4 ч.л. солі
  • 3 ст.л. цукрової пудри

Лимонне печиво в цукровій пудрі
Масло збиваємо з цукром до кремоподібного стану. Додаємо ванільну есенцію, цедру, лимонний сік і яйце, ще раз збиваємо.
Лимонне печиво в цукровій пудрі
Додаємо просіяне з содою, розпушувачем і сіллю борошно і замішуємо м’яке тісто. Нагадую: борошна може піти більше або менше зазначеної кількості, тому додайте її поступово і стежте за консистенцією тіста.
Лимонне печиво в цукровій пудрі
Формуємо з тіста кульки розміром з волоський горіх. Обвалююємо у цукровій пудрі.
Лимонне печиво в цукровій пудрі
Кладемо на застелений пергаментом або фольгою деко на відстані 6-7 см один від одного. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо, поки низ печива не стане золотисто-коричневим, приблизно 10-13 хвилин.
Остужаем і насолоджуємося
Лимонне печиво в цукровій пудрі
Приємного чаювання!

Лимонне печиво в цукровій пудрі обновлено: Січень 20, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика