Лимонний десерт з маскарпоне

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...

Поки зріє список нових рецептів до Нового року, я побалую вас десертом. Він дуже ніжний, кремовий. І подається порційно — а це відмінний варіант для званої вечері або навіть для все того ж новорічного столу 😉 Для подачі підійде будь який прозорий посуд. креманки, склянки або навіть келихи для коньяку, як на моєму фото.

Якщо вам ліньки піч бісквіт, ви можете використовувати замість нього готове печиво савоярді — тільки враховуйте, що для нього потрібно більше просочення, тому воно більш сухе.

Інгредієнти для лимонного десерту з маскарпоне на 4 порції:

Для бісквіта:

  • 3 яйця (білки і жовтки окремо)
  • 130 г цукру
  • 115 г борошна

Для курда:

  • 4 жовтки
  • 50 г цукру
  • 50 мл лимонного соку
  • 1 ч.л. натертої лимонної цедри
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю, розведеного в 1 ст.л. води (або 1/2 ч.л. картопляного)
  • 75 г вершкового масла

Для крему з маскарпоне:

  • 250 г маскарпоне
  • 150 мл жирних вершків (33% і вище)
  • 75-100 г цукрової пудри

Додатково:

  • 125 мл лимончелло або іншого лимонного лікеру для просочення (для безалкогольного варіанту можна використовувати лимонний сироп)
  • 100 мл жирних вершків (33% і вище)
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ст.л. нарубаних фісташок і м’ята для декору

limonnyi-desert-s-maskarpone-1

Приготування лимонного десерту з маскарпоне:

Білки збиваємо з половиною цукру до м’яких піків.

sharlotka-s-yablokami-2

Жовтки збиваємо з ванільною есенцією і цукром до білого.

sharlotka-s-yablokami-3

З’єднуємо білки з жовтками. Поступово просіваємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Мішаємо максимально акуратно, щоб видавити з тіста якомога менше повітря.

sharlotka-s-yablokami-4

Перекладаємо тісто на застелений пергаментом деко і розрівнюємо в прямокутник приблизно 25 * 35 см.

limonnyi-desert-s-maskarpone-2

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 15 хвилин. Знімаємо з пергаменту і залишаємо остигати.

Готуємо лимонний курд. Для цього кладемо в кухлик всі інгредієнти, крім масла.

limonnyi-desert-s-maskarpone-3

Ставимо на невеликий вогонь і при постійному помішуванні віночком доводимо до загустіння. Знімаємо з вогню і додаємо нарізане кубиками масло. Перемішуємо, щоб масло розтануло.

limonnyi-desert-s-maskarpone-4

Накриваємо поверхню крему пакетом або харчовою плівкою, Остуджуємо до кімнатної температури, потім ставимо в холодильник. Плівка потрібна для того, щоб поверхня курда не завітрилася і не взялася сухою плівкою.

Готуємо крем. Маскарпоне змішуємо з цукровою пудрою за допомогою лопатки.

limonnyi-desert-s-maskarpone-6

Збиваємо вершки.

 

limonnyi-desert-s-maskarpone-7

І з’єднати їх з сиром.

limonnyi-desert-s-maskarpone-8

З остиглого бісквіта вирізаємо склянкою кружечки.

limonnyi-desert-s-maskarpone-5

Просочуємо їх лимончелло.

100 мл вершків збиваємо з 1 ст.л. цукрової пудри

Укладаємо на дно креманок частину крему, потім бісквіт, курд, знову крем, бісквіт і курд. Зверху кладемо збиті вершки і посипаємо фісташками.

Даємо десерту постояти в холодильнику 1-2 години і подаємо.

limonnyi-desert-s-maskarpone

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.