Лимонний десерт з маскарпоне

» » Лимонний десерт з маскарпоне
Лимонний десерт з маскарпоне

Поки зріє список нових рецептів до Нового року, я побалую вас десертом. Він дуже ніжний, кремовий. І подається порційно – а це відмінний варіант для званої вечері або навіть для все того ж новорічного столу 😉 Для подачі підійде будь який прозорий посуд. креманки, склянки або навіть келихи для коньяку, як на моєму фото.

Якщо вам ліньки піч бісквіт, ви можете використовувати замість нього готове печиво савоярді – тільки враховуйте, що для нього потрібно більше просочення, тому воно більш сухе.

Інгредієнти для лимонного десерту з маскарпоне на 4 порції:

Для бісквіта:

  • 3 яйця (білки і жовтки окремо)
  • 130 г цукру
  • 115 г борошна

Для курда:

  • 4 жовтки
  • 50 г цукру
  • 50 мл лимонного соку
  • 1 ч.л. натертої лимонної цедри
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю, розведеного в 1 ст.л. води (або 1/2 ч.л. картопляного)
  • 75 г вершкового масла

Для крему з маскарпоне:

  • 250 г маскарпоне
  • 150 мл жирних вершків (33% і вище)
  • 75-100 г цукрової пудри

Додатково:

  • 125 мл лимончелло або іншого лимонного лікеру для просочення (для безалкогольного варіанту можна використовувати лимонний сироп)
  • 100 мл жирних вершків (33% і вище)
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ст.л. нарубаних фісташок і м’ята для декору

Лимонний десерт з маскарпоне

Приготування лимонного десерту з маскарпоне:

Білки збиваємо з половиною цукру до м’яких піків.

Лимонний десерт з маскарпоне

Жовтки збиваємо з ванільною есенцією і цукром до білого.

Лимонний десерт з маскарпоне

З’єднуємо білки з жовтками. Поступово просіваємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Мішаємо максимально акуратно, щоб видавити з тіста якомога менше повітря.

Лимонний десерт з маскарпоне

Перекладаємо тісто на застелений пергаментом деко і розрівнюємо в прямокутник приблизно 25 * 35 см.

Лимонний десерт з маскарпоне

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 15 хвилин. Знімаємо з пергаменту і залишаємо остигати.

Готуємо лимонний курд. Для цього кладемо в кухлик всі інгредієнти, крім масла.

Лимонний десерт з маскарпоне

Ставимо на невеликий вогонь і при постійному помішуванні віночком доводимо до загустіння. Знімаємо з вогню і додаємо нарізане кубиками масло. Перемішуємо, щоб масло розтануло.

Лимонний десерт з маскарпоне

Накриваємо поверхню крему пакетом або харчовою плівкою, Остуджуємо до кімнатної температури, потім ставимо в холодильник. Плівка потрібна для того, щоб поверхня курда не завітрилася і не взялася сухою плівкою.

Готуємо крем. Маскарпоне змішуємо з цукровою пудрою за допомогою лопатки.

Лимонний десерт з маскарпоне

Збиваємо вершки.

 

Лимонний десерт з маскарпоне

І з’єднати їх з сиром.

Лимонний десерт з маскарпоне

З остиглого бісквіта вирізаємо склянкою кружечки.

Лимонний десерт з маскарпоне

Просочуємо їх лимончелло.

100 мл вершків збиваємо з 1 ст.л. цукрової пудри

Укладаємо на дно креманок частину крему, потім бісквіт, курд, знову крем, бісквіт і курд. Зверху кладемо збиті вершки і посипаємо фісташками.

Даємо десерту постояти в холодильнику 1-2 години і подаємо.

Лимонний десерт з маскарпоне

Смачного!

Лимонний десерт з маскарпоне обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика