Лимонний курд

» » Лимонний курд
Лимонний курд

Цей чудовий лимонний крем можна використовувати як одну зі складових десертів – наприклад, в якості начинки для Берлінер або прошарку для невипічного чизкейка. Ще в нього можна вмочати пончики, мазати на булочки і … що дозволить ваша фантазія. Любителям цитрусів – привіт.
Інгредієнти:

  • 8 жовтків
  • 200 г цукру
  • цедра 2 лимонів
  • сік з 3 лимонів (близько 140 мл)
  • 1/8 ч.л. солі
  • 140 г вершкового масла

Лимонний курд


Змішуємо в каструльці жовтки, цукор, лимонну цедру і сік. Ставимо на водяну баню і на невеликому вогні, постійно помішуючи, варимо до тих пір, поки суміш не почне рівномірно обволікати ложку, приблизно 8-10 хвилин.
Лимонний курд
Знімаємо з бані, потроху додаємо нарізане на кубики вершкове масло і сіль, перемішуємо до однорідності.
Лимонний курд
Ставимо миску з кремом на крижану баню, зверху накриваємо харчовою плівкою і даємо повністю охолонути.
Лимонний курд
Використовуємо за призначенням. Крем можна зберігати в холодильнику до 2 днів.
Лимонний курд
Смачного!

Лимонний курд обновлено: Січень 31, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика