
Цей чудовий лимонний крем можна використовувати як одну зі складових десертів – наприклад, в якості начинки для Берлінер або прошарку для невипічного чизкейка. Ще в нього можна вмочати пончики, мазати на булочки і … що дозволить ваша фантазія. Любителям цитрусів – привіт.
Інгредієнти:
- 8 жовтків
- 200 г цукру
- цедра 2 лимонів
- сік з 3 лимонів (близько 140 мл)
- 1/8 ч.л. солі
- 140 г вершкового масла
Змішуємо в каструльці жовтки, цукор, лимонну цедру і сік. Ставимо на водяну баню і на невеликому вогні, постійно помішуючи, варимо до тих пір, поки суміш не почне рівномірно обволікати ложку, приблизно 8-10 хвилин.
Знімаємо з бані, потроху додаємо нарізане на кубики вершкове масло і сіль, перемішуємо до однорідності.
Ставимо миску з кремом на крижану баню, зверху накриваємо харчовою плівкою і даємо повністю охолонути.

Використовуємо за призначенням. Крем можна зберігати в холодильнику до 2 днів.

Смачного!
Leave a Reply