Лимонний пиріг з меренгою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 4.67 из 5)
Loading...

Він же – легендарний американський Lemon Meringue Pie. Відразу скажу, що десерт цей дуже солодкий, тому їсти його потрібно дозовано (принаймні, на мій смак) і з несолодким чаєм. В принципі, можна спробувати скоротити кількість цукру в лимонної частини – меренгу краще в цьому плані не чіпати, тому що ми пам’ятаємо про рекомендовані пропорції.

Для приготування основи пирога використовується звичайнісіньке рубане тісто (воно ж – листкове). Деякі готують основу з листкового бездріжджового, але це все ж не кращий варіант в даному випадку.
Інгредієнти для форми 21-23 см:
Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 115 г холодного вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі
  • щіпка цукру
  • 2 ст.л. холодної води

Для лимонної начинки:

  • 4 жовтка
  • 300 г цукру
  • 120 г кукурудзяного крохмалю
  • 330 мл води
  • 125 мл лимонного соку
  • 1 ст.л. натертої лимонної цедри
  • 75 г вершкового масла

Для меренги:

  • 4 білка
  • 170 г цукру
  • щіпка ваніліну

lemon-meringue-pie-1
Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Рубаємо до отримання жирної крихти.
lagman-3
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним. Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Виймаємо тісто з холодильника. Розкачуємо в пласт товщиною 2-3 мм. Акуратно намотуємо тісто на качалку, щоб перенести в форму.
parizhskiy-flan-7


Укладаємо тісто на дно і борти форми (краще взяти роз’ємну).
parizhskiy-flan-8
Тісто наколюємо виделкою в декількох місцях, кладемо фольгу і насипаємо на неї вантаж – квасолю, рис, горох або металеві дрібниці.
parizhskiy-flan-9
Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 12-15 хвилин.
Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем.
Готуємо начинку.
Тремо на тертці лимонну цедру.
lemon-meringue-pie-2
Жовтки злегка збиваємо вінчиком.
lemon-meringue-pie-6
В ковшике змішуємо воду, лимонний сік і цедру, цукор і крохмаль.
lemon-meringue-pie-3
Ставимо суміш на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння – маса загусне. Знімаємо з вогню і додаємо половину суміші до жовтків, ретельно й інтенсивно змішуємо віночком. Перекладаємо отриманий мікс до половини лимонної суміші що залишилась в ковшику, добре перемішуємо і знову ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і загустіння, знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло. Перемішуємо. Перекладаємо масу в остигнувшу випечену основу.
lemon-meringue-pie-8
Для меренги збиваємо білки з цукром до середніх піків.
lemon-meringue-pie-7
Викладаємо меренгу поверх лимонної начинки ложкою або за допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою. Обов’язково слідкуємо за тим, щоб меренга стикалася зі стінками основи.
lemon-meringue-pie-9
Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 8-10 хвилин, поки верхівка меренги не стане золотисто-коричневою.
Виймаємо пиріг з духовки, охолоджуємо до кімнатної температури, потім ставимо в холодильник і охолоджуємо повністю.
Подаємо охолодженим.
lemon-meringue-pie
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.