Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою

» » Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою
Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою

А сьогодні у мене для вас – новий рецепт капкейків. Як на мене, то вони самі незаморочливі в блозі – як мінімум за рахунок крему.

Кекси з цього рецепта самі по собі смачні, тому при бажанні ви можете залишити їх без крему. Або, як варіант, спекти у вигляді одного великого кексу.

Інгредієнти на 18 штук:

Для кексів:

  • 300 г борошна
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. натертої лимонної цедри
  • 160 г сметани
  • 30 мл лимонного соку (2 ст.л.)

Для меренги:

  • 3 яєчні білки
  • 225 г цукру

Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою

Приготування:

Борошно просіваємо з содою і сіллю.

Масло збиваємо з цукром і лимонною цедрою до крему.

Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою

По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо половину борошна і вимішуємо до однорідного стану. Додаємо сметану і знову вимішуємо. Потім – борошно що залишилася, вимішуємо. В кінці додаємо лимонний сік і вимішуємо.

Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою

Кладемо тісто у форми (якщо не використовуєте паперові вкладиші – форми потрібно змастити вершковим маслом). Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірникі, близько 25 хвилин. Остуджуємо.

Готуємо меренгу. У мисці змішуємо білки з цукром. Ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні доводимо до температури 45-50 градусів. Починаємо збивати міксером. Збиваємо до жорстких піків.

Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою

Перекладаємо меренгу в кондитерський мішок з насадкою-зірочкою і викладаємо меренгу на кекси.

Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом приблизно 5-7 хвилин (час може бути більше за рахунок особливостей конкретної духовки). Меренга повинна підрум’янитися і стати хрусткою зовні.

Даємо кексам охолонути до кімнатної температури і подаємо.

Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою

Приємного чаювання!

Лимонні капкейки зі швейцарською меренгою обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика