Лимонні тарталетки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Лимонные тарталетки 2

Тарталетки являють собою маленькі кошики з тіста , які наповнюються різними начинками , як солодкими , так і несолодкими . Залежно від начинки і тісто для тарталеток може бути солодким або несолодким . З несолодких тарталеток можна назвати тарталетки з ікрою , з креветками , з куркою , з сиром , з авокадо , з печінкою , з сьомгою і ін Солодкі тарталетки переважно готують з різними фруктами. Також тарталетки можна начиняти готовим салатом , головне при цьому , щоб всі інгредієнти салату були дрібно нарізані.
Чим начинити тарталетки , вирішує сама господиня , вони практично завжди виходять смачними і красивими в подачі . Я пропоную рецепт лимонних тарталеток . Дотримуйтесь усіх вказівок рецепта , і у вас обов’язково вийдуть відмінні пісочні , неймовірно смачні тарталетки з лимонним смаком!
Щоб приготувати лимонні тарталетки , вам знадобиться:
для тіста:

  • масло вершкове несолоне – 115 г
  • цукор – ½ ст .
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 1 ½ ст .
  • розпушувач – ¼ ч.л.
  • сіль – щіпка

для лимонної начинки:

  • яйця – 2 шт.
  • жовтки яєчні – 3 шт.
  • вершки збиті – 1 /4 ст.
  • цукор – 2 ст.л.
  • лимон – 1 шт.

для начинки:

  • цукрова пудра – 4 ст.л.
  • збиті вершки – ½ ст .

Як приготувати лимонні тарталетки :
1 . Спочатку приготуємо тісто для тарталеток . Масло нам знадобиться в розм’якшеному стані , тому заздалегідь дістаємо його з холодильника , потім змішуємо з цукром і збиваємо гарненько вручну , а краще – за допомогою міксера , близько 3 хвилин , поки маса не стане легкою і пухнастою.
2 . Потім додаємо яйця і збиваємо масу на середній швидкості до однорідного стану.
3 . Далі поступово додаємо просіяне борошно , розпушувач і сіль. Акуратно , але недовго перемішуємо тісто.
4 . Тісто обертаємо в пергаментний папір і відправляємо в холодильник на півгодини.
5 . Тим часом попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів і готуємо формочки для тарталеток . Я брала формочки для кексів ( 24 штуки ) і змащувала їх олією.
6 . Далі займемося приготуванням лимонної начинки. Для цього змішуємо всі інгредієнти – яйця , яєчні жовтки , збиті вершки , цукор і додаємо сік 1 великого лимона. Збиваємо все за допомогою міксера. Лимонна начинка готова!
7 . До цього моменту тісто наше охололи , дістаємо його з холодильника. Викладаємо тісто на робочу поверхню , присипану борошном , і поділяємо на 4 частини. Потім кожен шматочок тісто поділяємо ще на 6 шматочків. Скачуємо всі шматочки тіста в кульки і викладаємо у формочки , придавлюючи пальцями , рівномірно розподіляємо по дну і стінок. Якщо у вас тісто в деяких місцях виходить тонше , не переживайте. Проколюємо тісто в декількох місцях.
8 . Потім викладаємо на основу тарталеток лимонну начинку , в центр.
9 . Відправляємо тарталетки в попередньо розігріту духовку і запікаємо до тих пір , поки начинка не перестане « трястися , як осиковий лист » , а тісто не стане золотистого кольору. Даємо тарталетках охолонути.
10 . Для приготування начинки змішуємо півсклянки збитих вершків з 2 ст. ложками цукрової пудри і збиваємо за допомогою міксера.
11 . Перед подачею на стіл тарталетки посипаємо 2 ст.ложками цукрової пудри , зверху акуратно викладаємо Топпінг . Подаємо лимонні тарталетки в охолодженому вигляді.

236_02_09_2013_16jpg
Приємного апетиту!
Час на підготовку: 45 хвилин
Час приготування: 12 хвилин
Загальний час приготування: 57 хвилин
Кількість порцій: 24

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.