Львівський сирник з вишнями

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Львовский сырник с вишнями 1

Щороку, буваючи на західній Україні, обов’язково намагаюся побувати у Львові. Я закохалася в це місто з першого погляду, в його зелені вулички і будинки старого міста, величні костели і собори і, звичайно, в затишні кафе, де подають ароматну каву і знаменитий львівський сирник, пляцки і штруделі з вишнею і ягодами! Існує кілька рецептів львівського сирника, я хочу познайомити вас з одним з цих рецептів.

Інгредієнти для львівського сирника

  • цедра одного апельсина
  • морожена вишня – 150 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • яйця – 5 штук
  • манна крупа – 1 столова ложка
  • сир (від 9% жирності, але чим більше, тим краще) – 0,5 кг

Шоколадна помадка:

Приготуємо 100 г вершкового масла + 3 ст. ложки какао + 5 ст. ложок цукрового піску + 2 ст. ложки лікеру або сиропу амаретто.

Спосіб приготування

Відділимо білки від жовтків. Білки відставити на деякий час в сторону. Жовтки зіб’ємо з цукром до гладкості. Сир подрібнити за допомогою блендера. Додамо вершкове масло в розм’якшеному вигляді, а також терту цедру апельсина і ванільний цукор. Перемішаємо.

Повернемося до білків. Зіб’ємо їх в густу піну. Перед збивання білки повинні постояти при кімнатній температурі. Спочатку збиваємо на низькій швидкості, потім поступово збільшуємо швидкісний режим. Піна збільшитися в своїх розмірах. Не перестарайтеся, якщо довго збивати, то рідина відійде від білка, і вся маса осяде.

Акуратними рухами лопатки (обов’язково знизу вгору) підмішаємо білки і манку до маси з сиру. З вишні злиємо зайву рідину. Додамо ягоди в суміш. Виллємо тісто у форму, попередньо застелену пергаментом. Поставимо на випікання (температура 190 град.) Приблизно на 50-60 хвилин. Якщо середина буде трохи вологою, нічого страшного.

Витягнемо сирник з форми після охолодження. Полиємо ароматною шоколадною помадкою. У каструльку викладемо рубане вершкове масло, цукровий пісок, какао і амаретто у вигляді лікеру або сиропу. Доведемо до кипіння на слабкому вогні. Проварити кілька секунд. Поллємо цією красивою однорідною гладкою масою сирник і поставимо на ніч в холодильник. Чудовий сирник з вишнею та шоколадною помадкою подарує святковий настрій!

226442_wmark

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.