
Щороку, буваючи на західній Україні, обов’язково намагаюся побувати у Львові. Я закохалася в це місто з першого погляду, в його зелені вулички і будинки старого міста, величні костели і собори і, звичайно, в затишні кафе, де подають ароматну каву і знаменитий львівський сирник, пляцки і штруделі з вишнею і ягодами! Існує кілька рецептів львівського сирника, я хочу познайомити вас з одним з цих рецептів.
Інгредієнти для львівського сирника
- цедра одного апельсина
- морожена вишня – 150 г
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 200 г
- ванільний цукор – 10 г
- яйця – 5 штук
- манна крупа – 1 столова ложка
- сир (від 9% жирності, але чим більше, тим краще) – 0,5 кг
Шоколадна помадка:
Приготуємо 100 г вершкового масла + 3 ст. ложки какао + 5 ст. ложок цукрового піску + 2 ст. ложки лікеру або сиропу амаретто.
Спосіб приготування
Відділимо білки від жовтків. Білки відставити на деякий час в сторону. Жовтки зіб’ємо з цукром до гладкості. Сир подрібнити за допомогою блендера. Додамо вершкове масло в розм’якшеному вигляді, а також терту цедру апельсина і ванільний цукор. Перемішаємо.
Повернемося до білків. Зіб’ємо їх в густу піну. Перед збивання білки повинні постояти при кімнатній температурі. Спочатку збиваємо на низькій швидкості, потім поступово збільшуємо швидкісний режим. Піна збільшитися в своїх розмірах. Не перестарайтеся, якщо довго збивати, то рідина відійде від білка, і вся маса осяде.
Акуратними рухами лопатки (обов’язково знизу вгору) підмішаємо білки і манку до маси з сиру. З вишні злиємо зайву рідину. Додамо ягоди в суміш. Виллємо тісто у форму, попередньо застелену пергаментом. Поставимо на випікання (температура 190 град.) Приблизно на 50-60 хвилин. Якщо середина буде трохи вологою, нічого страшного.
Витягнемо сирник з форми після охолодження. Полиємо ароматною шоколадною помадкою. У каструльку викладемо рубане вершкове масло, цукровий пісок, какао і амаретто у вигляді лікеру або сиропу. Доведемо до кипіння на слабкому вогні. Проварити кілька секунд. Поллємо цією красивою однорідною гладкою масою сирник і поставимо на ніч в холодильник. Чудовий сирник з вишнею та шоколадною помадкою подарує святковий настрій!
Смачного!
Leave a Reply