Льєжські вафлі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Тадаааам! Здійснилося! Я нарешті забрала перловий цукор, який передала моя добра чарівниця Євгенія з Новосибірська (так, ми легких шляхів не шукаємо) і спекла-таки льєжські вафлі. Результатом я більш ніж задоволена – про те, наскільки вони смачні, можна судити з того, що перші шість вафель я з’їла, відразу вийнявши їх з вафельниці (хоч тепла дріжджова випічка не є добре).
Якщо у вас є можливість – обов’язково спробуйте спекти ці вафлі. Воно того варто, точно вам кажу.

Інгредієнти на 16-20 штук:

  • 2 ч.л. з гіркою сухих активних дріжджів (або 50 г свіжих)
  • 75 мл теплої води (не тепліше 45 градусів)
  • 2 ст.л. цукру
  • 3 великих яйця або 4 дрібних
  • 1 ч.л. ванільної есенції або 1 ст.л. ванільного цукру
  • 220 г вершкового масла, розтопленого і охолодженого до теплого стану
  • 250 г борошна
  • 1/4 ч.л. солі
  • 150 г перлового цукру *

* Бельгійський перловий цукор (pearl sugar) – білі цукрові грудочки. Він термостійкий – не плавитися і не карамелізіруется при високих температурах. Це обов’язковий компонент льежских вафель, замінити його нічим не можна, на жаль.
liege-waffles-1
Наливаємо в миску теплу воду, кладемо цукор і дріжджі. Розмішуємо і даємо постояти хвилин 15-20. Через зазначений час вміст миски має виглядати приблизно так:
liege-waffles-2
Вливаємо дріжджову суміш у миску, додаємо яйця, тепле вершкове масло і ваніль. Збиваємо віночком до однорідності.
liege-waffles-3


Додаємо просіяне з сіллю борошно і замішуємо однорідне тісто.
liege-waffles-4

Накриваємо миску кришкою або рушником і залишаємо підходити приблизно на годину. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі в півтора-два рази.Додаємо в тісто перловий цукор.

liege-waffles-5
Перемішуємо і даємо постояти близько 10 хвилин.
Розігріваємо вафельницю і печемо вафлі до рум’яної скоринки.

liege-waffles-6
Подаємо охолодженими.
liege-waffles
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.