
Тадаааам! Здійснилося! Я нарешті забрала перловий цукор, який передала моя добра чарівниця Євгенія з Новосибірська (так, ми легких шляхів не шукаємо) і спекла-таки льєжські вафлі. Результатом я більш ніж задоволена – про те, наскільки вони смачні, можна судити з того, що перші шість вафель я з’їла, відразу вийнявши їх з вафельниці (хоч тепла дріжджова випічка не є добре).
Якщо у вас є можливість – обов’язково спробуйте спекти ці вафлі. Воно того варто, точно вам кажу.
Інгредієнти на 16-20 штук:
- 2 ч.л. з гіркою сухих активних дріжджів (або 50 г свіжих)
- 75 мл теплої води (не тепліше 45 градусів)
- 2 ст.л. цукру
- 3 великих яйця або 4 дрібних
- 1 ч.л. ванільної есенції або 1 ст.л. ванільного цукру
- 220 г вершкового масла, розтопленого і охолодженого до теплого стану
- 250 г борошна
- 1/4 ч.л. солі
- 150 г перлового цукру *
* Бельгійський перловий цукор (pearl sugar) – білі цукрові грудочки. Він термостійкий – не плавитися і не карамелізіруется при високих температурах. Це обов’язковий компонент льежских вафель, замінити його нічим не можна, на жаль.
Наливаємо в миску теплу воду, кладемо цукор і дріжджі. Розмішуємо і даємо постояти хвилин 15-20. Через зазначений час вміст миски має виглядати приблизно так:
Вливаємо дріжджову суміш у миску, додаємо яйця, тепле вершкове масло і ваніль. Збиваємо віночком до однорідності.
Додаємо просіяне з сіллю борошно і замішуємо однорідне тісто.

Накриваємо миску кришкою або рушником і залишаємо підходити приблизно на годину. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі в півтора-два рази.Додаємо в тісто перловий цукор.
Перемішуємо і даємо постояти близько 10 хвилин.
Розігріваємо вафельницю і печемо вафлі до рум’яної скоринки.
Подаємо охолодженими.
Приємного чаювання!
Leave a Reply