Мадленки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Мадленки 1

Мадленки – це класичне бісквітне печиво, яке печуть зі звичайного борошна. Добре збиті яйця з цукром вбирають у себе досить багато повітря, завдяки чому вироби виходять легкі і м’які. За бажанням в борошно можна додати розпушувач.
В середині цього чудесного французького печива зі смаком мигдалю знаходиться ароматна апельсинова начинка.

За основу для мадленок ми взяли класичний генуезький бісквіт (на маслі) і додали в нього мелений мигдаль, завдяки чому печиво виходить більш щільним і не деформується через тяжкість начинки. Мармелад повинен бути якісним, з вираженим кисло-солодким смаком, щоб смаковий контраст був яскравішим.
За бажанням його можна замінити будь-яким домашнім варенням або шоколадною пастою з фундуком, а мелений мигдаль в тісті – меленим фундуком. Печиво можна не тільки вмочити в розтоплений шоколад, але і присипати какао-порошком. Традиційно мадленка ласують ще теплими.
У нашому рецепті збільшено кількість вершкового масла, тому печиво виходить більш вологим і м’яким, а значить, зберігається трохи довше, але все ж краще з’їсти його в день приготування.
Використовуючи для покриття мадленок або інших кондитерських виробів шоколад, стежте, щоб він не контактував з вологою і не перегрівався при розтоплюванні. Перегрітий шоколад після застигання НЕ буде красиво блищати. А якщо в нього потрапить волога, він покриється дрібними кристаликами цукру і втратить апетитний вигляд.
Щоб розплавити шоколад правильно, поламайте його на шматочки, покладіть в жаростійкий посуд і поставте його над каструлею з небурно киплячою водою. При цьому дно посуду не повинно торкатися води. Нагрівайте шоколад, періодично перемішуючи, поки він не розплавиться.
Перш ніж вмочати мадленки в шоколад, зніміть його з вогню і дайте йому охолонути і трохи загуснути. Вмочивши мадленку в шоколад, потримайте її над посудом пару секунд, щоб надлишки шоколаду стекли, а потім перекладіть на силіконовий килимок і залиште до застигання.
Інгредієнти:

  • 125 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 125 г мелкокристаллического цукру;
  • 125 г борошна (просіяти);
  • 50 г меленого мигдалю;
  • 50 г апельсинового мармеладу (однорідного, без шматочків);
  • 175 г чорного, молочного або білого шоколаду.

Як приготувати генуезький бісквіт.
Розігрійте духовку до 190 ° С. Розтопіть масло. Поставте форми для мадленок на металеві листи і змастіть поглиблення розтопленим маслом. Масло, що залиште остигати.
1409758375_1
Збийте яйця з цукром в жаростійкій посуді на водяній бані (вода повинна слабо кипіти) до отримання густої, пишної кремообразної маси. Від піднятих віночків повинна тягнутися товста білкова стрічка.
1409758382_2
Зніміть посуд з водяної бані і збивайте кремоподібну масу до повного охолодження. Просійте зверху борошно і посипте масу меленим мигдалем. Металевою ложкою або лопаткою обережно перемішайте тісто рухами знизу вгору і від центру до країв.
1409758406_3


Коли мука і мигдаль рівномірно перемішається, полийте тісто розтопленим маслом і дуже обережно вимішайте до однорідного стану рухами у вигляді вісімки.
1409758391_4
Випікання та оформлення мадленок.
За допомогою десертної і чайної ложок акуратно наповніть тістом змащені маслом поглиблення на 3/4. Намагайтеся, щоб краплі тіста не потрапляли за межі заглиблень.
1409758349_5
На середину кожної мадленки викладіть чайною ложкою трохи мармеладу. Слідкуйте, щоб мармелад не опинився на стінках форми.
1409758431_6
Акуратно покрийте мармелад рештою тістом. Випікайте мадленки 10-12 хвилин: вони повинні добре піднятися, придбати золотистий відтінок і почати пружинити під пальцями. Дайте печінку охолонути у формі пару хвилин, потім перекладіть його на решітку.
1409758378_7
Покладіть на деко силіконовий килимок. Умочуйте кожну мадленку одним кінцем в розтоплений шоколад і перекладайте застигати на килимок.
1409758356_8
1409758348_madlenki
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.