Мадленки

» » Мадленки
Мадленки

Мадленки – це класичне бісквітне печиво, яке печуть зі звичайного борошна. Добре збиті яйця з цукром вбирають у себе досить багато повітря, завдяки чому вироби виходять легкі і м’які. За бажанням в борошно можна додати розпушувач.
В середині цього чудесного французького печива зі смаком мигдалю знаходиться ароматна апельсинова начинка.

За основу для мадленок ми взяли класичний генуезький бісквіт (на маслі) і додали в нього мелений мигдаль, завдяки чому печиво виходить більш щільним і не деформується через тяжкість начинки. Мармелад повинен бути якісним, з вираженим кисло-солодким смаком, щоб смаковий контраст був яскравішим.
За бажанням його можна замінити будь-яким домашнім варенням або шоколадною пастою з фундуком, а мелений мигдаль в тісті – меленим фундуком. Печиво можна не тільки вмочити в розтоплений шоколад, але і присипати какао-порошком. Традиційно мадленка ласують ще теплими.
У нашому рецепті збільшено кількість вершкового масла, тому печиво виходить більш вологим і м’яким, а значить, зберігається трохи довше, але все ж краще з’їсти його в день приготування.
Використовуючи для покриття мадленок або інших кондитерських виробів шоколад, стежте, щоб він не контактував з вологою і не перегрівався при розтоплюванні. Перегрітий шоколад після застигання НЕ буде красиво блищати. А якщо в нього потрапить волога, він покриється дрібними кристаликами цукру і втратить апетитний вигляд.
Щоб розплавити шоколад правильно, поламайте його на шматочки, покладіть в жаростійкий посуд і поставте його над каструлею з небурно киплячою водою. При цьому дно посуду не повинно торкатися води. Нагрівайте шоколад, періодично перемішуючи, поки він не розплавиться.
Перш ніж вмочати мадленки в шоколад, зніміть його з вогню і дайте йому охолонути і трохи загуснути. Вмочивши мадленку в шоколад, потримайте її над посудом пару секунд, щоб надлишки шоколаду стекли, а потім перекладіть на силіконовий килимок і залиште до застигання.
Інгредієнти:

  • 125 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 125 г мелкокристаллического цукру;
  • 125 г борошна (просіяти);
  • 50 г меленого мигдалю;
  • 50 г апельсинового мармеладу (однорідного, без шматочків);
  • 175 г чорного, молочного або білого шоколаду.

Як приготувати генуезький бісквіт.
Розігрійте духовку до 190 ° С. Розтопіть масло. Поставте форми для мадленок на металеві листи і змастіть поглиблення розтопленим маслом. Масло, що залиште остигати.
Мадленки
Збийте яйця з цукром в жаростійкій посуді на водяній бані (вода повинна слабо кипіти) до отримання густої, пишної кремообразної маси. Від піднятих віночків повинна тягнутися товста білкова стрічка.
Мадленки
Зніміть посуд з водяної бані і збивайте кремоподібну масу до повного охолодження. Просійте зверху борошно і посипте масу меленим мигдалем. Металевою ложкою або лопаткою обережно перемішайте тісто рухами знизу вгору і від центру до країв.
Мадленки
Коли мука і мигдаль рівномірно перемішається, полийте тісто розтопленим маслом і дуже обережно вимішайте до однорідного стану рухами у вигляді вісімки.
Мадленки
Випікання та оформлення мадленок.
За допомогою десертної і чайної ложок акуратно наповніть тістом змащені маслом поглиблення на 3/4. Намагайтеся, щоб краплі тіста не потрапляли за межі заглиблень.
Мадленки
На середину кожної мадленки викладіть чайною ложкою трохи мармеладу. Слідкуйте, щоб мармелад не опинився на стінках форми.
Мадленки
Акуратно покрийте мармелад рештою тістом. Випікайте мадленки 10-12 хвилин: вони повинні добре піднятися, придбати золотистий відтінок і почати пружинити під пальцями. Дайте печінку охолонути у формі пару хвилин, потім перекладіть його на решітку.
Мадленки
Покладіть на деко силіконовий килимок. Умочуйте кожну мадленку одним кінцем в розтоплений шоколад і перекладайте застигати на килимок.
Мадленки
Мадленки
Приємного чаювання!

Мадленки обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика