
Я знайшла ще один вдалий і не набридаючий об’єкт для смакових і ароматичних експериментів – бісквітне печиво мадлен . Ці самі мадленки йдуть у нас майже як насіння – з чаєм , кавою або молоком ця дрібниця з’їдається швидко і з великим задоволенням.
Сьогодні я пропоную вам варіант мадленок , приготованих на оливковій олії замість топленого вершкового масла і ароматизованих лимонною цедрою і зовсім не кондитерським розмарином. Це дуже смачно.
Інгредієнти на 36 штук :
- 1 середній лимон
- 2-3 гілочки свіжого розмарину (сухий не підійде – він буде дуже жорсткий в готових мадленках і не дасть потрібної інтенсивності аромату )
- 125 мл оливкової олії першого віджиму
- 4 яйця
- 125 г цукру
- 200 г борошна
Лимонну цедру тремо на дрібній терці, листочки розмарину дрібно рубаємо ножем.
Змішуємо з оливковою олією і даємо трохи постояти.
Яйця і цукор кладемо в чашу міксера і збиваємо, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об’ємі майже втричі.

Просіваємо в яєчну масу борошно і акуратно вмішуємо її рухами лопаткою знизу вгору.
Додаємо оливкову олію і дбайливо перемішуємо до однорідного стану.

При цьому намагаємося розчавити якомога менше повітряних бульбашок в тісті.

Розкладаємо тісто по змазаним маслом формочках і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці по 12-15 хвилин, до готовності і золотистого кольору.
Подаємо.

Приємного чаювання!
Leave a Reply