Мадлен з лимоном і розмарином на оливковій олії

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Я знайшла ще один вдалий і не набридаючий об’єкт для смакових і ароматичних експериментів – бісквітне печиво мадлен . Ці самі мадленки йдуть у нас майже як насіння – з чаєм , кавою або молоком ця дрібниця з’їдається швидко і з великим задоволенням.
Сьогодні я пропоную вам варіант мадленок , приготованих на оливковій олії замість топленого вершкового масла і ароматизованих лимонною цедрою і зовсім не кондитерським розмарином. Це дуже смачно.

Інгредієнти на 36 штук :

  • 1 середній лимон
  • 2-3 гілочки свіжого розмарину (сухий не підійде – він буде дуже жорсткий в готових мадленках і не дасть потрібної інтенсивності аромату )
  • 125 мл оливкової олії першого віджиму
  • 4 яйця
  • 125 г цукру
  • 200 г борошна

madlen-s-limonom-i-rozmarinom-1
Лимонну цедру тремо на дрібній терці, листочки розмарину дрібно рубаємо ножем.
madlen-s-limonom-i-rozmarinom-2
Змішуємо з оливковою олією і даємо трохи постояти.
madlen-s-limonom-i-rozmarinom-3


Яйця і цукор кладемо в чашу міксера і збиваємо, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об’ємі майже втричі.
madlen-s-limonom-i-rozmarinom-4
Просіваємо в яєчну масу борошно і акуратно вмішуємо її рухами лопаткою знизу вгору.
Додаємо оливкову олію і дбайливо перемішуємо до однорідного стану.
madlen-s-limonom-i-rozmarinom-5
При цьому намагаємося розчавити якомога менше повітряних бульбашок в тісті.
madlen-s-limonom-i-rozmarinom-6
Розкладаємо тісто по змазаним маслом формочках і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці по 12-15 хвилин, до готовності і золотистого кольору.
Подаємо.
madlen-s-limonom-i-rozmarinom
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.