Ці неймовірно смачні французькі тістечка – справжнє свято для ласунів! Одна з переваг макарун полягає в тому, що вони можуть бути самих різних відтінків і практично з будь-яким кремом.
Макаруни можна зробити будь-якого кольору. Наприклад, для шоколадних макарун, як на фото, підійде какао-порошок. Харчові барвники краще брати у вигляді пасти або порошку (пошукайте в магазинах для кондитерів або в бакалійних відділах), оскільки вони дозволяють отримувати більш насичені відтінки. Рідкі барвники дають не такі соковиті фарби, до того ж ви ризикуєте ввести в мигдалево-білкову масу зайву рідину, яка зробить його надто текучим. Крему можна надати контрастний відтінок. Як видно на фото, рожеві тістечка ми прошаруємо шоколадним кремом, а шоколадні, навпаки, – рожевим.
Відсаджуючи мигдалево-білкову масу з кондитерського мішечка на деко, дуже важко домогтися того, щоб у центрі отримавшого кружечка не залишився гострий хвостик. Такі хвостики можна розгладити ножем-шпателем або пальцями, але найпростіше підняти деко і кілька разів стукнути ним по робочій поверхні, поки бізейні капелюшки не стануть плоскими і рівними.
інгредієнти:
Для половинок макарун:
- 125 г цукрової пудри;
- 125 г меленого мигдалю;
- 2 білка;
- 1/4 ч. л. мигдального екстракту;
- 100 г дрібнокристалічного цукру;
- 2 ст. л. води;
- рожевий харчовий барвник.
Для крему:
- 75 г вершкового масла (розм’якшити);
- 175 г цукрової пудри (просіяти);
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 1 ст. л. молока.
начиння:
силіконовий килимок;
металевий лист;
цукровий термометр;
силіконовий кондитерський мішечок з рівною насадкою;
ніж-шпатель;
мірні ложки.
Рецепт приготування макарун.
Як підготувати половинки макарун.
1. Покладіть силіконовий килимок на деко. Просійте цукрову пудру і перемішайте з мигдалем. Збийте в піну 1 білок, влийте в суху суміш і додайте мигдальний екстракт. Вимішайте до отримання пасти.
2. Влийте в сотейник воду, всипте цукор і нагрійте на слабкому вогні до повного розчинення цукру. Кип’ятіть до отримання прозорого сиропу і досягнення температури 110 ° С по цукровому термометру (щоб зафіксувати температуру, сотейник, можливо, доведеться нахилити).
З. В окремому посуді збийте міксером другий білок в щільну, але не суху піну. Повільно вливаючи цукровий сироп тонкою цівкою, продовжуйте безперервно збивати масу на високій швидкості до отримання густої блискучої меренги.
4. Вбийте 1 ст. л. меренги в мигдалеву пасту, щоб розм’якшити її. Великою металевою ложкою підмісити залишки меренги – маса не повинна стати занадто рідкою. Підмісіть рожевий харчовий барвник до отримання яскравого рівномірного відтінку.
Як відсадити, спекти і зібрати макаруни.
5. Утримуючи кондитерський мішечок вертикально, наповніть його отриманою масою за допомогою ложки. Відсадіть на силіконовий килимок кружечки діаметром 4 см (маси повинно вистачити на 24 кружечка). Дайте вистоятися мінімум 1 годину, щоб кожна половинка покрилася скоринкою.
6. Розігрійте духовку до 150 ° С. Випікайте половинки макарун приблизно 25 хвилин, поки вони не стануть твердими. Дайте охолонути 15 хвилин, потім ножем-шпателем перекладіть на решітку остигати.
7. Для крему: збийте масло в м’яку кремову масу. Порціями додайте цукрову пудру, потім какао-порошок, кожен раз ретельно збиваючи. Наприкінці підмісіть молоко.
8. За допомогою кондитерського мішечка або ложки викладіть на половину заготовок для тістечок крем і складіть їх попарно з порожніми половинками.
Смачного!