Макове тістечко з апельсиновим кремом

» » Макове тістечко з апельсиновим кремом
Макове тістечко з апельсиновим кремом

На вихідних хочу вас порадувати новим рецептом випічки. Ви можете не зациклюватися на слові “тістечко” і спекти цей маковий десерт у вигляді торта. І навіть фігурно викласти крем насадкою. Але і в такому вигляді він гарний.
Я використовувала для просочення коржів простий цукровий сироп (в якому цукор навпіл з водою). Але якщо у вас в господарстві є цитрусовий сироп (наприклад, triple sec), ви можете злегка розбавити його водою і пустити в справу. Це підкреслить смак крему.

Інгредієнти на лист 30 * 40 см або 2 форми діаметром 20 см:

Для бісквіта:

  • 6 яєць (білки і жовтки окремо)
  • 270 г цукру
  • 100 г маку
  • 50 г мигдального борошна
  • 75 г звичайного борошна

Для крему:

  • 450 г вершкового сиру
  • 150 г цукрової пудри
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. апельсинової цедри
  • 150 г жирних вершків (від 30%)
  • простий цукровий сироп для просочення коржів

Мак розмелюємо в кавомолці або за допомогою блендера. Змішуємо з мигдальною і звичайною мукою.

Жовтки збиваємо з половиною цукру до отримання пишної світлої маси.

Макове тістечко з апельсиновим кремом

Білки збиваємо з другою половиною цукру до м’яких піків.

Макове тістечко з апельсиновим кремом

Дбайливо змішуємо білкову та жовткову маси за допомогою лопатки. Поступово додаємо борошняну суміш і акуратно, щоб видавити з яєчної маси якомога менше повітря, замішуємо легке повітряне тісто.

Макове тістечко з апельсиновим кремом

Розподіляємо тісто по листу, застеленому пергаментом або силіконовим килимком. Або розкладаємо по двох круглим формам. Випікаємо близько 15-20 хвилин при температурі 190 градусів (для бісквітів у формах часом буде близько 30 хвилин).

Готові бісквіти охолоджуємо. Прямокутні розрізаємо на 3 частини. Круглі – на 2 частини вздовж кожен.

Готуємо крем. Вершковий сир розмішуємо до кремоподібного стану з цукровою пудрою, лимонним соком і апельсиновою цедрою.

Макове тістечко з апельсиновим кремом

Вершки збиваємо до стійкої м’якої піни.

Макове тістечко з апельсиновим кремом

З’єднуємо дві суміші.

Бісквітні шари просочуємо цукровим сиропом і прошаровуємо кремом. Відправляємо в холодильник на 4 години, а краще на ніч.

Нарізаємо на порційні шматки і подаємо.

Макове тістечко з апельсиновим кремом

Приємного чаювання!

Макове тістечко з апельсиновим кремом обновлено: Січень 27, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика