Малинове морозиво

» » Малинове морозиво
Малинове морозиво

А ось і воно – обіцяне малинове морозиво. Дуже літнє, дуже смачне і дуууже ароматне. Основа – класичний крем англез з жирними вершками. Ви можете зменшити жирність, замінивши частину вершків молоком, але враховуйте, що чим жирніше буде маса, тим більше гладким і шовковистим вийде морозиво.
Малину, знову ж таки, можна використовувати заморожену. Протирати через сито – обов’язково і неодмінно, якщо не хочете виколупувати кісточки з зубів.

Інгредієнти на 800 мл морозива:

  • 350 молока (2,5-3,5%)
  • 250 мл жирних вершків (від 30%)
  • 150 г цукру
  • 4 жовтки від великих яєць (С-1 або С-0)
  • 300 г малини

Малинове морозиво


Молоко змішуємо з вершками, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Малинове морозиво
Жовтки збиваємо з цукром до отримання пишної світлої маси.
Малинове морозиво
Тонкою цівкою, постійно помішуючи віночком, вливаємо вершково-молочну суміш.
Малинове морозиво
Переливаємо масу в кухлик і ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, до обволікаючої консистенції. Ось ця доріжка, що на ложці на фото, повинна затягуватися дуже повільно.
Малинове морозиво
Даємо крему охолонути.
Поки остигає крем протираємо малину через сито.
Малинове морозиво
Має вийти ось таке ягідне пюре:
Малинове морозиво
Змішуємо пюре з остиглим соусом.
Малинове морозиво
Вливаємо в морозивницю і готуємо за інструкцією до апарату. У мене це займає близько 25-30 хвилин. Маса повинна прийняти ось таку консистенцію:
Малинове морозиво
Далі перекладаємо морозиво в контейнер і відправляємо в морозилку на годину-дві для повного заморожування.
Подаємо зі свіжими ягодами малини і шоколадною стружкою.
Малинове морозиво
Смачного!

Малинове морозиво обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика