Малинове морозиво

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

А ось і воно – обіцяне малинове морозиво. Дуже літнє, дуже смачне і дуууже ароматне. Основа – класичний крем англез з жирними вершками. Ви можете зменшити жирність, замінивши частину вершків молоком, але враховуйте, що чим жирніше буде маса, тим більше гладким і шовковистим вийде морозиво.
Малину, знову ж таки, можна використовувати заморожену. Протирати через сито – обов’язково і неодмінно, якщо не хочете виколупувати кісточки з зубів.

Інгредієнти на 800 мл морозива:

  • 350 молока (2,5-3,5%)
  • 250 мл жирних вершків (від 30%)
  • 150 г цукру
  • 4 жовтки від великих яєць (С-1 або С-0)
  • 300 г малини

malinovoe-morozhenoe-1
Молоко змішуємо з вершками, доводимо до кипіння і вимикаємо.
malinovoe-morozhenoe-2
Жовтки збиваємо з цукром до отримання пишної світлої маси.
malinovoe-morozhenoe-3


Тонкою цівкою, постійно помішуючи віночком, вливаємо вершково-молочну суміш.
malinovoe-morozhenoe-4
Переливаємо масу в кухлик і ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, до обволікаючої консистенції. Ось ця доріжка, що на ложці на фото, повинна затягуватися дуже повільно.
malinovoe-morozhenoe-5
Даємо крему охолонути.
Поки остигає крем протираємо малину через сито.
malinovoe-morozhenoe-6
Має вийти ось таке ягідне пюре:
malinovoe-morozhenoe-7
Змішуємо пюре з остиглим соусом.
malinovoe-morozhenoe-8
Вливаємо в морозивницю і готуємо за інструкцією до апарату. У мене це займає близько 25-30 хвилин. Маса повинна прийняти ось таку консистенцію:
malinovoe-morozhenoe-9
Далі перекладаємо морозиво в контейнер і відправляємо в морозилку на годину-дві для повного заморожування.
Подаємо зі свіжими ягодами малини і шоколадною стружкою.
malin-morozhenoe
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.