Малиновий тарт з маскарпоне

» » Малиновий тарт з маскарпоне
Малиновий тарт з маскарпоне

У мене тут є для вас парочка рецептів з малиною. Першим буде запаморочливо смачний тарт з солодкою пісочною основою, ніжним кремом з маскарпоне та вершків і свіжою ароматною малиною. Зрозуміло, цей тарт – сезонна випічка, тому без свіжої малини його не приготуєш, на жаль. Тому ловимо момент – і насолоджуємося.

За цим же принципом можна приготувати тарт зі свіжою чорницею або ожиною – просто замініть одні ягоди на інші.

Інгредієнти для малинового тарта з маскарпоне на форму 23-26 см:

Для основи:

  • 50 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 жовток
  • 220 г борошна

Для крему і верху:

  • 115 г маскарпоне
  • 60 г меду
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 60 мл лимонного соку
  • 180 мл жирних вершків (від 30% і вище)
  • 250 г малини
  • швидкорозчинного желе для торта (за бажанням)

 

Малиновий тарт з маскарпоне

Приготування малинового тарта з маскарпоне:

Готуємо тісто. Масло збиваємо зі звичайним і ванільним цукром до кремоподібної консистенції.

Малиновий тарт з маскарпоне

Додаємо жовток, збиваємо до однорідності. Додаємо борошно і замішуємо тісто.

Малиновий тарт з маскарпоне

Формуємо з тіста диск, загортаємо у плівку і відправляємо в холодильник на годину.

Остигле тісто виймаємо, розгортаємо і вкладаємо в форму.

Малиновий тарт з маскарпоне

На тісто кладемо фольгу і насипаємо вантаж (суху квасолю або рис).

Малиновий тарт з маскарпоне

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 15 хвилин. Потім прибираємо вантаж і печемо ще близько 5 хвилин, до готовності. Виймаємо з духовки і охолоджуємо. Перекладаємо на тарілку.

Готуємо крем. Маскарпоне збиваємо з медом, ванільним цукром і лимонним соком.

Малиновий тарт з маскарпоне

Окремо збиваємо вершки.

Малиновий тарт з маскарпоне

Акуратно з’єднуємо вершки з сирною масою.

Малиновий тарт з маскарпоне

Викладаємо крем в остигнувшу основу. Поверх викладаємо малину.

Малиновий тарт з маскарпоне

Желе для торта заварюємо по інструкції на упаковці. Пензликом змащуємо ягоди. Остуджуємо тарт в холодильнику протягом години-двох. Подаємо.

Малиновий тарт з маскарпоне

Приємного чаювання!

Малиновий тарт з маскарпоне обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика