Малиновий торт з шоколадом

» » Малиновий торт з шоколадом
Малиновий торт з шоколадом

Ще трошки малини вам несу. В основі цього торта – мигдальний бісквіт “Джоконда” і йогуртовий баварський крем з малиною. А довершує це все ганаш з темного шоколаду. Ви можете приготувати чорничну і полуничну версії цього торта – ягідне пюре замінюємо одне на одного в пропорції 1 до 1.

Інгредієнти для малинового торта з шоколадом на форму 21 см:

Для бісквіта “Джоконда”:

  • 100 г мигдалю
  • 25 г пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 110 г цукру
  • 2 білки
  • 20 г розтопленого вершкового масла

Для баварського крему:

  • 160 г грецького йогурту (відважується на подвійному шарі марлі 400 г звичайного і даємо стекти сироватці)
  • 10 г желатину
  • 3 ст.л. води
  • 150 г малини
  • 50 г сметани
  • 60 г цукрової пудри
  • 120 мл жирних вершків (від 30% і більше)

Для ганаша:

  • 120 г темного шоколаду
  • 100 мл жирних вершків

Для прикраси:

  • 100 г білого пористого шоколаду
  • 150 г малини

Малиновий торт з шоколадом

Приготування малинового торта з шоколадом

Готуємо бісквіт. Мигдаль перемелюємо максимально дрібно. Змішуємо з борошном.

Малиновий торт з шоколадом

2 яйця збиваємо з 100 г цукру до отримання пишної світлої маси.

Малиновий торт з шоколадом

Білки збиваємо до м’яких піків з рештою 10 г цукру.

Малиновий торт з шоколадом

Акуратно з’єднуємо білки з яєчною масою за допомогою гумової або дерев’яної лопатки. Додаємо мигдаль з борошном і перемішуємо акуратними рухами знизу вгору. Додаємо розтоплене і трохи остигле вершкове масло, знову акуратно перемішуємо.

Малиновий торт з шоколадом

Перекладаємо тісто у форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 25-30 хвилин до готовності. Виймаємо і охолоджуємо.

Желатин замочуємо у воді.

Готуємо баварський крем. Йогурт повинен бути приблизно такої консистенції:

Малиновий торт з шоколадом

Малину протираємо через сито – повинно вийти 70-75 г малинового пюре.

Малиновий торт з шоколадом

Змішуємо малинове пюре з йогуртом, сметаною і цукровою пудрою.

Малиновий торт з шоколадом

100 мл суміші відливаємо в кухлик і доводимо до кипіння. Знімаємо і заливаємо в набряклий желатин. Розмішуємо до розчинення. Потроху додаємо решту маси і перемішуємо.

Вершки збиваємо.

Малиновий торт з шоколадом

Акуратно з’єднуємо збиті вершки з йогуртовою масою.

Малиновий торт з шоколадом

Остиглий бісквіт розрізаємо навпіл на 2 коржі. Одну частину кладемо на дно рознімної форми. Вливаємо крем і накриваємо другим коржем. Ставимо в холодильник до застигання крему, на 2-3 години.

Готуємо ганаш. Шоколад рубаємо.

Малиновий торт з шоколадом

Вершки доводимо до кипіння. Заливаємо ними шоколад і розмішуємо до однорідного стану. Заливаємо ганашем торт і ставимо в холодильник на 15-20 хвилин.

Білий шоколад стругаємо овочечисткою і укладаємо по колу. У центр кладемо малину.

Малиновий торт з шоколадом

Приємного чаювання!

Малиновий торт з шоколадом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика