
Ось-ось настане літо і подарує нам безліч ягід і фруктів. Прийде пора ароматних пирогів і соковитих, солодких десертів. Звільняючи місце в морозильній камері для нових ягід і фруктів, виявила ще один лоточок чорної смородини. Вирішила приготувати манник – простий і швидкий варіант випічки.
- Кефір 250 мл
- Манка, манна крупа 200 г
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 180 г
- Вершкове масло 90 г
- Борошно пшеничне 25 г
- Розпушувач тіста 6 г
- Яєчний білок 2 шт.
- Смородина чорна 200 г
Пиріг вийшов ніжним, трохи вологим, з приємною кислинкою від ягід. Можна приготувати манник в розємній формі, або у великій керамічній формі або зробити порційні маннички.
Манку змішати з кефіром і залишити на 1,5-2 години.
Два яйця з’єднати з цукром.
Збити міксером в пишну світлу масу.

До набряклої манки додати розтоплене і охолоджене вершкове масло. Перемішати.

До збитих яєць додати суміш манки, масла і кефіру. Все добре перемішати.

Столову ложку борошна змішати з 1,5 ч.л. розпушувача і додати в рідку масу.

Білки збити з дрібкою солі до м’яких піків. Акуратно вмішати їх в тісто.

Форму змастити вершковим маслом і вилити тісто. Викласти смородину (я її не розморожувала) і відправити майбутній пиріг в духовку на 35-40 хвилин при 180”.

Готовому маннику дати охолонути, засипати цукровою пудрою і прикрасити за бажанням. Я прикрасила пиріг ягодами чорниці і м’ятою.
Приємного апетиту!
Leave a Reply