Мармурове печиво

» » Мармурове печиво
Мармурове печиво

Такого ніжного печива, як це, я давно не пекла. Воно пісочне, але при цьому як би і м’яке, просто тане в роті. Важливу роль для такої текстури грають жовтки – вони додають готовому печенькові ніжність і крихкість. Тому замінювати їх цілими яйцями в перерахунку на вагу не варто. Можна просто розглядати це печиво як хороший варіант для утилізації жовтків.

За цим рецептом виходить досить багато печива – близько 60 штук – тому якщо для вас цього багато, скорочуйте пропорцію на свій розсуд.

Інгредієнти на 60 штук:

Для світлого тіста:

  • 300 г вершкового масла кімнатної температури
  • 150 г цукрової пудри
  • 5 жовтків (90 г)
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 1/2 ч.л. апельсинової цедри
  • 1/4 ч.л. солі
  • 400 г борошна

Для шоколадного тіста:

  • 160 г вершкового масла
  • 75 г цукрової пудри
  • 1/3 ч.л. апельсинової цедри
  • 2 жовтки
  • 1/2 ч.л. ванильної есенції
  • 200 г борошна
  • 30 г какао-порошку
  • щіпка солі

 

Мармурове печиво

Приготування:

Готуємо світле тісто. Масло збиваємо з цукровою пудрою і апельсиновою цедрою до кремоподібного стану.

Мармурове печиво

Поступово додаємо ванільну есенцію і жовтки, добре збиваючи після кожного додавання.

Додаємо сіль і борошно, замішуємо тісто.

Мармурове печиво

Ділимо його на 4 рівні частини, з кожної формуємо прямокутник приблизно 10 * 15 см, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник.

Аналогічним способом, але з додаванням какао, замішуємо шоколадне тісто.

Мармурове печиво

Ділимо його на 2 частини, також кладемо в холодильник. Охолоджуємо тісто до такої кондиції, щоб його можна було розкачати. Для прискорення процесу можна скористатися морозилкою.

По черзі розгортаємо охолоджене тісто – два шматки шоколадного і три білого – в прямокутні пласти товщиною близько 3 мм. Катати найпростіше між листами пергаментного паперу.

Мармурове печиво

Складаємо пласти один на одного – біле, шоколадне, біле, шоколадне, біле.

Мармурове печиво

Звертаємо в рулет і придавлюємо його.

Мармурове печиво

Складаємо навпіл і знову так само Придавлюємо. Формуємо полінце циліндричної форми.

Розкачуємо останній шматок тіста в прямокутник і загортаємо в нього полінце. Обертаємо харчовою плівкою і кладемо в морозилку – тримаємо до тих пір, поки тісто не схопиться так, щоб його можна було нарізати.

Нарізаємо на медальйони товщиною 5 мм і кладемо на застелений пергаментом деко (у мене силіконовий килимок).

Мармурове печиво

Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці по 12 хвилин на партію.

Остуджуємо і подаємо.

Мармурове печиво

Приємного чаювання!

Мармурове печиво обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика