
Скажу відразу – кекс просто неймовірний . Я спокійно ставлюся до випічки , але у випадку з цим красенем тримати себе в руках не змогла – з’їла непристойно багато. Тому дуже і дуже рекомендую любителям згубних вуглеводів.
Відразу передбачаю питання з приводу чаю. Його можна знайти у всяких чайних лавках . Не факт , що він буде десь на видному місці , тому краще запитати у продавця. Цей же чай потім можна використовувати в інших видах випічки – постараюся дати з ним ще рецептів.
Інгредієнти:
Для ванільного тесту :
- 85 г вершкового масла кімнатної температури
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 275 г борошна
- 1 ч.л. розпушувачу
- 1 / 4 ч.л. соди
- 125 г сметани або кефіру
Для чайного тіста:
- 75 г мигдалю (можна використовувати неочищений , в шкірці )
- 60 г вершкового масла кімнатної температури
- 75 г цукру
- 1 яйце
- 80 г борошна
- 2 ч.л. чаю матчу
- 1 / 2 ч.л. розпушувача
- 1 / 6 ч.л. соди
- 60 г сметани або кефіру
Для глазурі і прикраси:
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 2-3 ч.л. лимонного соку
- мигдальні пластівці
Готуємо ванільне тісто. Вершкове масло збиваємо з цукром до крему. По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо ваніль і ще раз збиваємо.
Додаємо половину просіяного з содою і розпушувачем борошна, вимішуємо до однорідного стану. Додаємо сметану, вимішуємо, потім решту борошна і ще раз вимішуємо.
Для чайного теста мигдаль подрібнюємо практично до стану борошна.
Масло збиваємо з цукром. Додаємо яйце і знову збиваємо.
Додаємо мигдаль і перемішуємо.
Додаємо половину просіяного з чаєм, содою і розпушувачем борошна, перемішуємо. Додаємо сметану, перемішуємо, потім решту борошна і знову перемішуємо.

У змащену маслом форму для кексу (у мене 2 маленьких) викладаємо ванільне тісто, а зверху – чайне.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин, до сухого сірника.
Готовий кекс виймаємо і охолоджуємо.
Поки остигає кекс, готуємо глазур. Для цього збиваємо цукрову пудру, поступово додаючи лимонний сік.
Поливаємо кекс глазур’ю і посипаємо мигдальними пластівцями.

Приємного чаювання!
Leave a Reply