Мармуровий кекс з чаєм матчу

» » Мармуровий кекс з чаєм матчу
Мармуровий кекс з чаєм матчу

Скажу відразу – кекс просто неймовірний . Я спокійно ставлюся до випічки , але у випадку з цим красенем тримати себе в руках не змогла – з’їла непристойно багато. Тому дуже і дуже рекомендую любителям згубних вуглеводів.
Відразу передбачаю питання з приводу чаю. Його можна знайти у всяких чайних лавках . Не факт , що він буде десь на видному місці , тому краще запитати у продавця. Цей же чай потім можна використовувати в інших видах випічки – постараюся дати з ним ще рецептів.

Інгредієнти:
Для ванільного тесту :

  • 85 г вершкового масла кімнатної температури
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 275 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувачу
  • 1 / 4 ч.л. соди
  • 125 г сметани або кефіру

Для чайного тіста:

  • 75 г мигдалю (можна використовувати неочищений , в шкірці )
  • 60 г вершкового масла кімнатної температури
  • 75 г цукру
  • 1 яйце
  • 80 г борошна
  • 2 ч.л. чаю матчу
  • 1 / 2 ч.л. розпушувача
  • 1 / 6 ч.л. соди
  • 60 г сметани або кефіру

Для глазурі і прикраси:

  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 2-3 ч.л. лимонного соку
  • мигдальні пластівці

Мармуровий кекс з чаєм матчу
Готуємо ванільне тісто. Вершкове масло збиваємо з цукром до крему. По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо ваніль і ще раз збиваємо.
Мармуровий кекс з чаєм матчу
Додаємо половину просіяного з содою і розпушувачем борошна, вимішуємо до однорідного стану. Додаємо сметану, вимішуємо, потім решту борошна і ще раз вимішуємо.
Мармуровий кекс з чаєм матчу
Для чайного теста мигдаль подрібнюємо практично до стану борошна.
Масло збиваємо з цукром. Додаємо яйце і знову збиваємо.
Додаємо мигдаль і перемішуємо.
Додаємо половину просіяного з чаєм, содою і розпушувачем борошна, перемішуємо. Додаємо сметану, перемішуємо, потім решту борошна і знову перемішуємо.
Мармуровий кекс з чаєм матчу
У змащену маслом форму для кексу (у мене 2 маленьких) викладаємо ванільне тісто, а зверху – чайне.
Мармуровий кекс з чаєм матчу
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин, до сухого сірника.
Готовий кекс виймаємо і охолоджуємо.
Поки остигає кекс, готуємо глазур. Для цього збиваємо цукрову пудру, поступово додаючи лимонний сік.
Поливаємо кекс глазур’ю і посипаємо мигдальними пластівцями.
Мармуровий кекс з чаєм матчу
Приємного чаювання!

Мармуровий кекс з чаєм матчу обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика