Маффіни

» » Маффіни
Маффіни

Головний секрет отримання повітряної текстури полягає в тому, щоб перемішувати тісто швидко і не дуже старатися. На відміну від бісквітів та кексів, інгредієнти для яких потрібно перемішувати до отримання однорідної кремоподібної маси, в тесті для маффінів допустимі невеликі грудки.
Додавши рідкі інгредієнти, такі як яйця і молоко, до сухих, необхідно всього лише перемішати їх великою ложкою чи виделкою, поки сухі інгредієнти не зволожаться. Вам буде здаватися, що тісто потрібно ще розмішати і розтерти, однак утримайтеся від цього, і тоді ви отримаєте дивовижно повітряні мафіни.
Маффіни можна зберігати 2-3 дні в герметичній посуді, хоча найсмачнішими вони, безперечно, будуть в день приготування. Перед тим як упаковувати мафіни в коробку, дайте їм повністю охолонути: через розмір тепла в середині виробів буде зберігатися довго. Випічку можна також заморозити і зберігати до місяця. Остудіть мафіни і перекладіть в контейнер для заморожування (глазур’ю Не фарбуйте). Перед подачею повністю розморозьте і прикрасьте лимонною глазур’ю.

Інгредієнти для маффин:
Для штрейзеля:

  • 50 г коричневого цукру Демерара;
  • 50 г борошна;
  • 1/3 ч. л. розпушувача;
  • 1/2 ч. л. меленої кориці;
  • 2 ст. л. горіхів пекан (крупно порубати);
  • 25 г вершкового масла (розтопити).

Для тіста:

  • 300 г борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. меленої кориці;
  • 2 яйця;
  • 100 г дрібнокристалічного цукру;
  • 200 мл молока;
  • 125 г вершкового масла (розтопити і остудити);
  • 175 г чорниці.

Для глазурі:

  • 75 г цукрової пудри;
  • близько 1 1/2 ст. л. лимонного соку.

Як приготувати маффіни.
Як приготувати штрейзель і тісто для маффінів.
1. Для штрейзеля: змішайте коричневий цукор з мукою, розпушувачем, корицею і горіхами пекан, підмісіть розтоплене масло. Відставте, поки готуєте тісто для маффінів.
Маффіни


2. Для тіста: просійте борошно з розпушувачем і корицею. У посудині розбийте віночком яйця з цукром і молоком.
Маффіни
3. Зробіть ямку в борошняній гірці і влийте в неї яєчну суміш.
Маффіни
4. Влийте розтоплене масло і швидко перемішайте до з’єднання всіх інгредієнтів. Тісто не треба ретельно вимішувати до однорідності, інакше маффіни вийдуть важкими. Підмісіть чорницю. Дайте тісту настоятися 5 хвилин, щоб воно трохи загусло – тоді ягоди осядуть.
Маффіни
Випікання і глазурування.
5. Поставте формочки для маффінів на деко. Розігрійте духовку до 190 ° С. Наповніть формочки тістом майже доверху.
Маффіни
6. Посипте тісто крихтою штрейзеля і випікайте 35-40 хвилин, поки маффіни не піднімуться і не стануть золотисто-коричневими. Готовність перевіряйте зубочисткою. Остудіть у формочках, а потім викладіть на решітку.
Маффіни
7. Для глазурі: просійте в миску цукрову пудру і підмісіть достатню кількість лимонного соку, щоб вийшла однорідна глазур. Перевіряйте так: зворотний бік ложки маса повинна покрити товстим шаром.
Маффіни
8. Наповніть кондитерську ручку глазур’ю і прикрасьте мафіни зигзагоподібними візерунками. Зачекайте, поки глазур захолоне, і подавайте.
Маффіни

Маффіни
Приємного чаювання!

Маффіни обновлено: Січень 31, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика