
На 25 штук:
- 200 г борошна
- 100 г мигдальної муки
- 150 г вершкового масла
- 80 г дрібного цукру
- 40-60 мл вершків
- 50 г цукрової пудри
- апельсиновий конфітюр
- 1 ст. л. коньяку
Охолоджене вершкове масло нарізати дрібними кубиками. Борошно з’єднати з меленим мигдалем, додати шматочки вершкового масла, цукор і розтерти в крихту,
поступово додавати вершки і швидко замісити тісто. Потім скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на ніч.
Розкачати тісто в тонкий пласт (товщиною 3-4 мм) між 2-ма листами пергаменту, вирізати печиво. В половині печива кожної форми вирізати фігурні отвори. Тісто швидко розм’якшується, тому працювати з ним треба швидко, якщо воно стало занадто м’яким, то його потрібно помістити в холодильник. Духовку нагріти до 200 °.
Деко застелити папером для випікання. Викласти печиво і поставити на 10-12 хв. в духовку. Перекласти разом з папером на кухонну решітку до охолодження. В конфітюр підмішати коньяк. Розкласти конфітюр по печеньям без отворів і прикрити половинками з отворами, посипати цукровою пудрою.

Смачного!
Leave a Reply