Варіант рецепта з серії: гості вже майже на порозі, а я навіть до чаю нічого не встигла приготувати. Готується печиво дуже швидко і просто, і з’їдається теж дуже швидко, тому що дуже смачно 🙂
- Вершкове масло 45 г
- Цукрова пудра 50 г
- Молоко 30 мл
- Мигдаль 60 г
У каструлі змішати масло, цукрову пудру і молоко (молока потрібно зовсім небагато: 3 ст. Ложки). На середньому вогні і постійно помішуючи дати маслу і цукровій пудрі розчиниться.
Додати до масляної суміші мелений мигдаль, гарненько перемішати і зняти з вогню. Суміш не повинна закипіти.
Перекласти суміш у миску і дати охолонути хвилин 20-30.
Застелити решітку пергаментом (на деко випікати не рекомендую, тому що печиво ризикує почорніти, тобто згоріти знизу) і викласти на нього невеликі печенюшки. Бажано витримувати 3-4 см між ними.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 5-8 хвилин: після 4-ої хвилини уважно стежте за ними, і якщо у вашій духовці вони почнуть темніти вже через 5 хвилин, то виймайте їх.
Дати охолонути на решітці, промакнути паперовим рушником і подавати гостям 🙂
Приємного апетиту!