
У цьому рецепті мадленок я замінила частину пшеничного борошна на мигдалеву – в результаті моє улюблене бісквітне печиво вийшло більш соковитим і вологим. Я розумію, що це вже не зовсім мадлен в їх класичному розумінні, але цей варіант вельми і вельми гарний, як його не називай;-)
Печеться воно так само швидко, як і класичний варіант, поїдається теж блискавично 🙂
Інгредієнти для мадлен з медом на 30 штук:
- 135 г масла
- 2 ст.л. меду (60 г)
- 3 великих яйця
- 125 г цукру
- 100 г мигдалю
- 75 г борошна
- 1/2 ч.л. розпушувача
- щіпка соди
Приготування мадлен з медом:
Мигдаль перемелюємо в борошно в кавомолці.
Масло і мед кладемо в кухлик, ставимо на вогонь і розтоплюємо. Варимо близько 5-7 хвилин, поки маса не стане золотисто-коричневою.
Знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Яйця збиваємо з цукром.
Додаємо просіяне з розпушувачем, содою і сіллю борошно, розмелений мигдаль і охолонувшу олійно-медову масу. Перемішуємо.
Ставимо тісто на 1-2 години в холодильник (а краще на ніч, якщо хочете, щоб вийшов той самий характерний горбик), потім розкладаємо по формах, наповнюючи їх на три чверті.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, 10-13 хвилин. Повторюємо з рештою тіста.
Приємного чаювання!
Leave a Reply