Мигдальні Мадлен з медом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

У цьому рецепті мадленок я замінила частину пшеничного борошна на мигдалеву – в результаті моє улюблене бісквітне печиво вийшло більш соковитим і вологим. Я розумію, що це вже не зовсім мадлен в їх класичному розумінні, але цей варіант вельми і вельми гарний, як його не називай;-)

Печеться воно так само швидко, як і класичний варіант, поїдається теж блискавично 🙂

Інгредієнти для мадлен з медом на 30 штук:

  • 135 г масла
  • 2 ст.л. меду (60 г)
  • 3 великих яйця
  • 125 г цукру
  • 100 г мигдалю
  • 75 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • щіпка соди

 

mindalnye-madlen-s-medom-1

Приготування мадлен з медом:

Мигдаль перемелюємо в борошно в кавомолці.

shokoladno-mindalnye-finansie-s-malinoi-3

Масло і мед кладемо в кухлик, ставимо на вогонь і розтоплюємо. Варимо близько 5-7 хвилин, поки маса не стане золотисто-коричневою.

madovye-madlen-s-shokoladom-2

Знімаємо з вогню й даємо охолонути.

Яйця збиваємо з цукром.

mindalnye-madlen-s-medom-2

Додаємо просіяне з розпушувачем, содою і сіллю борошно, розмелений мигдаль і охолонувшу олійно-медову масу. Перемішуємо.

mindalnye-madlen-s-medom-3

Ставимо тісто на 1-2 години в холодильник (а краще на ніч, якщо хочете, щоб вийшов той самий характерний горбик), потім розкладаємо по формах, наповнюючи їх на три чверті.

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, 10-13 хвилин. Повторюємо з рештою тіста.

mindalnye-madlen-s-medom

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.