Морквяний торт зі сметанним кремом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Морковный торт со сметанным кремом 4

Морквяний торт зі сметанним кремом – чудовий десерт з приємним ароматом і чудовим поєднанням яскравого бісквіта з ніжним і повітряним сметанним кремом. Це той самий десерт, який здатний залучити своїм ароматом і зовнішнім виглядом будь-якого ласуна. Ви можете приготувати цей торт на честь дня народження або будь-якого іншого торжества, а так само порадувати смачними ласощами всю сім’ю в звичайний день, просто так.

  • Цукор коричневий 200 грам
  • Борошно пшеничне 320 грам
  • Розпушувач для тіста 1 чайна ложка
  • Сода 1 чайна ложка
  • Масло рослинне 150 грам
  • Яйця 3 штуки
  • Морква 500 грам
  • Кориця мелена 1 чайна ложка
  • Апельсин (маленький) 1 штука
  • Ванільна есенція 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Сметана 600 грам
  • Цукрова пудра 100 грам (опціонально)
  • Загущувач для вершків 1 пакетик

1418046905922976b47
Морквину для початку слід добре промити і відтерти весь прилипший пісок. Після чого за допомогою спеціального ножа зніміть шкірку і ще раз сполосніть овочі, щоб видалити залишки бруду. Чисту моркву натріть на крупній тертці або ж порубати блендером, залежно від того, наскільки великі шматочки ви хочете. Відповідно, чим овочі натерті крупніше, тим краще вони відчуваються в торті.
14180469051639b4b20
Апельсин як слід промийте, найкраще гарячою водою, як слід протираючи руками, адже ми будемо використовувати не тільки сік фрукта, але і його цедру.
Чистий апельсин потрібно злегка протерти, щоб зчистити яскраво-оранжевий шар шкірки. Після цього розріжте фрукт на дві половинки і видавіть з кожної сік. Будьте уважні і не допустіть попадання кісточок або м’якоті в сік. Якщо обраний вами апельсин великий, то потрібно використовувати сік лише з однієї його половинки, другий можете не віджимати.
141804690614490e406


Для початку змішаємо всі сухі інгредієнти. Тобто просійте через сито пшеничне борошно, висипте туди ж мелену корицю, соду, розпушувач для тіста і змішайте. А тепер змішаємо в чаші для міксера рідкі інгредієнти і розчинний цукор. Для цього спочатку збийте яйця з коричневим цукром до білої та густої піни, потім додайте ванільну есенцію, рослинне масло і апельсиновий сік. Перемішайте міксером все гарненько ще раз.
Наступним етапом змішайте сухі інгредієнти з сирими, додавши терту моркву і апельсинову цедру. Замішуйте тісто до відносно однорідного стану, щоб розбити всі борошняні грудочки. У вас повинно вийде рідкувате бісквітне тісто.
1418046906615ba0456
У форму для випікання постеліть пергаментний папір, або ж посипте її борошном, витрусивши можливі надлишки. Тепер влийте тісто для торта у форму і почніть розігрівати духовку. Для готування нам необхідно 180 градусів, коли духова шафа нагріється до потрібної температури, помістіть форму всередину і випікайте 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою або кінчиком ножа, якщо після проколу поверхня обраного приладу залишиться сухою, то корж готовий, якщо ні, то продовжуйте готування.
Важливо: за бажанням ви можете випікати коржі не в одній, а в двох або трьох формах, так вони краще пропечуться і їх не треба буде розрізати.
1418046906676f3e3a9
Поки корж випікаються приготуйте сметанний крем. Для цього змішайте сметану, цукрову пудру і загущувач для вершків за допомогою міксера до повністю однорідної маси, схожої на крем. Вся цукрова пудра повинна розчинитися. За бажанням можна додати більшу її кількість, але робіть це поступово, по порціях.
14180469069170ae6d6
Коли корж буде готовий, його потрібно остудити до кімнатної температури і тільки після цього розрізати на дві частини вздовж. Після чого як слід промазати кремом, з’єднавши обидві частини коржа в один торт, не забувши змастити краї і вершину вироба. Тепер же нашому морквяному торту залишилося тільки настоятися і просочитися кремом. Для цього відправте його в холодильник на 1-2 години, після чого можна приступати до подачі.
Готовий морквяний торт зі сметанним кремом подавайте охолодженим. Ви можете прикрасити його цедрою що залишилася або шматочками апельсина, а можете посипати зверху крихти коржа що залишились. У будь-якому випадку у вас вийде дуже апетитне і приголомшливе блюдо. Заваріть до десерту чай і приступайте до трапези.
– Так само часто зустрічаю подібні рецепти, де в тісто додають подрібнені горіхи або родзинки. Можливо, використовуючи ці інгредієнти вийде ще смачніше.
– Краще всього не використовувати оливкову олію, оскільки воно може додати гіркоту готовому торту.
– Загущувач для вершків може і не знадобитися, якщо ваша сметана не дуже рідка і відмінно збивається і так, то можна і не додавати цей чудо-порошок під час готування.
14180469052610a2be7e4b3
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!