
Сьогодні у мене для вас є елементарний рецепт смачного пирога. В основі його смаку – волоські горіхи і варене згущене молоко . Всіма , хто його їв , цей пиріг був прийнятий на “ура” , тому дуже і дуже рекомендую 😉 Волоські горіхи в складі ви можете замінити на будь-які інші за вашим смаком – фундук , арахіс , кешью або інші.
До речі , цей пиріг – відмінний варіант для утилізації жовтків , що залишилися від приготування страв на білках.
Інгредієнти на квадратну форму 24 * 24 або круглу 20-26 см:
- 4 жовтки
- 100 г цукру
- 100 г рослинного масла
- 1 банка ( 380-400 г) вареного згущеного молока
- 180 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 150 г волоських горіхів
Жовтки збиваємо з цукром до білого.
Додаємо рослинне масло і варене згущене молоко і вимішуємо до однорідного стану.
Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і ще раз вимішуємо.

Горіхи рубаємо не дуже дрібно.

Додаємо в тісто і перемішуємо.
Перекладаємо тісто у змащену маслом або застелену пергаментом форму.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 45 хвилин.
Готовий пиріг охолоджуємо, нарізаємо на шматочки і подаємо.

Приємного чаювання!
Leave a Reply