Ялинка – в багатьох країнах символ Нового року та Різдва. Її ставлять на видне місце і прикрашають іграшками, дощиком, гірляндами. І неодмінно на маківці кожного новорічного деревця сіяє зірка. Тому напередодні наступаючих свят я хочу поділитися з вами рецептом одного чудесного десерту. Новорічне печиво “Ялинка” прикрасить ваш стіл і порадує своїм солодким смаком. Такий десерт обов’язково потрібно спробувати! А якщо у вас є діти, неодмінно готуйте печиво разом з ними, адже це просто і цікаво.
Інгредієнти для новорічного печива “Ялинка”:
Для печива
- Масло вершкове 200 грам
- Цукор 1/2 склянки
- Борошно пшеничне 2 склянки
- Яйце 1 штука
- Цедра (апельсина і лимона) за смаком
- Вода 1 столова ложка
Для крему
- Масло вершкове 100 грам
- Молоко згущене 1/2 банки
Для прикрас
- Драже різнокольорові за смаком
- Цукор (дрібний) за смаком
Інвентар:
Пергамент для випічки, форми для печива “зірка” різних розмірів, качалка, глибока тарілка, міксер, чайна ложка, деко, прихватки для гарячого, харчова плівка.
Приготування новорічного печива “Ялинка”:
Крок 1: Готуємо тісто.
Розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло змішайте з цукром, яйцем, пшеничним борошном і тертою цедрою. У самому кінці додайте 1 столову ложку крижаної води. Вимісити тісто, сформуйте його в кулю, оберніть харчовою плівкою і сховайте в холодильник на 20 хвилин мінімум.
Охолоджене тісто дістаньте з холодильника, розкачайте його в тонкий пласт і виріжте печива у формі зірочок. Печенюшки повинні бути різних розмірів, побільше і поменше.
Крок 2: Випікаємо печиво.
Підготовлені зірочки перекладіть на деко, застелене пергаментом для випічки, і поставте в розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікайте печиво доти, поки воно не стане золотистим. Після, готові зірочки можна посипати дрібним цукром і прибрати остуджувати до кімнатної температури.
Крок 3: Готуємо крем.
Для того, щоб приготувати крем, в чашу міксера влийте згущене молоко, додайте до нього розм’якшене вершкове масло і ретельно все збийте.
Крок 4: Збираємо новорічне печиво.
Збираються ялиночки дуже легко. Спершу виберіть найбільші зірочки, змащуйте з кремом і скріпляйте між собою.
Після того беріть зірочки поменше, щоб ваша “Ялинка” звужувалася до верхівки, як їй і належить. Продовжуйте змащувати кожне печиво кремом і укладати їх один на одного.
Коли ваші “Ялинки” стануть потрібної висоти, прикрасьте їх зверху залишками солодкого крему і різнобарвним драже. Можна подавати!
Крок 5: Подаємо новорічне печиво.
Смачного!
Поради до рецепту:– Крім різнокольорових драже ялинку можна прикрасити цукровою пудрою, тертим шоколадом або какао-порошком, а так само цукатами.- Виготовити шаблони для вирізання зірочок дуже легко: візьміть щільний картон і накресліть на ньому зірки трьох різних розмірів, а потім просто виріжте їх. Готовий шаблон прикладайте до тіста і вирізайте по ньому печиво.
– Такі ялинки можна приготувати з будь-якого печива. З імбирного можна, наприклад.