Новорічне печиво “Ялинка”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Новогоднее печенье "Елочка" 3

Ялинка – в багатьох країнах символ Нового року та Різдва. Її ставлять на видне місце і прикрашають іграшками, дощиком, гірляндами. І неодмінно на маківці кожного новорічного деревця сіяє зірка. Тому напередодні наступаючих свят я хочу поділитися з вами рецептом одного чудесного десерту. Новорічне печиво “Ялинка” прикрасить ваш стіл і порадує своїм солодким смаком. Такий десерт обов’язково потрібно спробувати! А якщо у вас є діти, неодмінно готуйте печиво разом з ними, адже це просто і цікаво.

Інгредієнти для новорічного печива “Ялинка”:

Для печива

  • Масло вершкове 200 грам
  • Цукор 1/2 склянки
  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Яйце 1 штука
  • Цедра (апельсина і лимона) за смаком
  • Вода 1 столова ложка

Для крему

  • Масло вершкове 100 грам
  • Молоко згущене 1/2 банки

Для прикрас

  • Драже різнокольорові за смаком
  • Цукор (дрібний) за смаком

Інвентар:

Пергамент для випічки, форми для печива “зірка” різних розмірів, качалка, глибока тарілка, міксер, чайна ложка, деко, прихватки для гарячого, харчова плівка.

Приготування новорічного печива “Ялинка”:

Крок 1: Готуємо тісто.

a94230

Розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло змішайте з цукром, яйцем, пшеничним борошном і тертою цедрою. У самому кінці додайте 1 столову ложку крижаної води. Вимісити тісто, сформуйте його в кулю, оберніть харчовою плівкою і сховайте в холодильник на 20 хвилин мінімум.
Охолоджене тісто дістаньте з холодильника, розкачайте його в тонкий пласт і виріжте печива у формі зірочок. Печенюшки повинні бути різних розмірів, побільше і поменше.

Крок 2: Випікаємо печиво.

dcdeeb

Підготовлені зірочки перекладіть на деко, застелене пергаментом для випічки, і поставте в розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікайте печиво доти, поки воно не стане золотистим. Після, готові зірочки можна посипати дрібним цукром і прибрати остуджувати до кімнатної температури.

Крок 3: Готуємо крем.

d99bee

Для того, щоб приготувати крем, в чашу міксера влийте згущене молоко, додайте до нього розм’якшене вершкове масло і ретельно все збийте.

Крок 4: Збираємо новорічне печиво.

5fc04e

Збираються ялиночки дуже легко. Спершу виберіть найбільші зірочки, змащуйте з кремом і скріпляйте між собою.

d3ff13

Після того беріть зірочки поменше, щоб ваша “Ялинка” звужувалася до верхівки, як їй і належить. Продовжуйте змащувати кожне печиво кремом і укладати їх один на одного.

d737b4

Коли ваші “Ялинки” стануть потрібної висоти, прикрасьте їх зверху залишками солодкого крему і різнобарвним драже. Можна подавати!

Крок 5: Подаємо новорічне печиво.

b3c698

Новорічне печиво “Ялинка” прикрасить ваш стіл і подарує незабутнє відчуття свята і очікування дива. Їх навіть не обов’язково готувати в саме свято, можете зайняти випічкою дітей у новорічні канікули. Це тільки на перший погляд здається, що приготувати акуратні ялиночки складно, насправді все дуже просто і цікаво. І смачно!
Смачного!
Поради до рецепту:– Крім різнокольорових драже ялинку можна прикрасити цукровою пудрою, тертим шоколадом або какао-порошком, а так само цукатами.- Виготовити шаблони для вирізання зірочок дуже легко: візьміть щільний картон і накресліть на ньому зірки трьох різних розмірів, а потім просто виріжте їх. Готовий шаблон прикладайте до тіста і вирізайте по ньому печиво.

– Такі ялинки можна приготувати з будь-якого печива. З імбирного можна, наприклад.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!